Legendarisch: Pokémon Gold demo gevonden met verwijderde pokémon

Voor de Pokémon fans onder ons zal dit het gouden nieuws zijn van de dag, Vandaag is een zeer oude demo-versie van Pokémon Gold gevonden en zoals je verwacht zit deze vol Pokémon die bij release toch veranderd of geschrapt zijn.

Deze legendarische ontdekking hebben we te danken aan een 4Chan-gebruiker, helaas was Nintendo er snel bij en is op de site alles verdwenen alsof het nooit heeft plaatsgevonden. Gelukkig stelt het internet ons dit keer niet teleur en is het spel inmiddels te vinden op Reddit. De demo is te spelen in de vorm van een ROM. Het is precies dezelfde versie die in 1997 tijdelijk te spelen was tijdens de Nintendo Space World event in Kyoto, Japan.

De demo is dus voorzien van veel pokémon die compleet gewijzigd of juist helemaal verwijderd zijn. Voor de echte fans die zich niet kunnen weerhouden kunnen de ROM via deze linkdownloaden en het werkend krijgen op een GameBoy Color-emulator. Helaas is het spel volledig in het Japans, een selecte groep hackers zijn al aan het werk om een Engelse vertaling op gang te krijgen.
Aan de demo is ook te zien dat de originele plannen voor Gold en Silver veel grotere mappen waren en niet enkel bestaan uit de Johto-regio, maar was het een model van heel Japan.
Waar de demo vandaan komt is momenteel nog onbekend.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek