LoL world series: Fnatic veegt Edward Gaming van de map

In de derde kwartfinale LoL stonden Fnatic en Edward Gaming tegenover elkaar, van tevoren werd voorspeld dat de 3e als zowel het 4e kwartfinale duel alle kanten op kon gaan. Het vierde duel moet nog gespeeld worden maar het is voor alle fans te hopen dat hier meer spanning in zit dan het derde duel.

Fnatic- Edward Gaming

Jarvan, Rek’Sai, Victor, Kennen & Allistar vs Fiora, Gragas, Twisted Fate, Jayce & Tresh

De eerste game gaat tot de 10e minuut gelijk op, beide teams zetten tot dit moment met name de jungle spelers veel druk op elkaar. In de 10e minuut wil Reignover, oftewel de jungle van Fnatic top lane een gank geven maar krijgt te maken met een countergank van Clearlove. Hierdoor krijgt niet Fnatic een kill maar EG een dubbel kill. Niet lang hierna pakt EG nog een dubbel Kill op top, door de turret van Fanatic te diven, hierbij maakt Koro1 de fout net iets te ver door te gaan waardoor hij zelf ook sneuvelt in het gevecht. Ondanks een 3-5 stand in kills kan EG dit voordeel niet echt door drukken. Door de laatste actie bijna nog een keer exact te herhalen, weer op top, loopt EG uit naar een 3-8 kill voorsprong, plus een dragon voorsprong.

In de 21ste minuut slaat de wedstrijd om, een groepsgevecht in het midden van de map word gewonnen door Fnatic, deze winnen zij met 3 vs 1 kill waardoor ze Baron kunnen pakken, ondanks dat EG dit probeert te voorkomen pakt Fnatic Baron, en pakt ook nog de laatste twee spelers op de map. Hiertegenover staat slechts het verlies van 2 deaths. Fnatic neemt de game over, ook al pakt EG nog de eerste inhibitor op bot lane, een fractie later pakt Fnatic mid en bot lane inhibitor aan de andere kant. Een laatste gevecht in de top jungle van EG betekend ook meteen de winst van Fnatic, ze slopen EG in het gevecht en pushen de game uit. (0-1)

Edward Gaming – Fnatic

Fiora, Rek’Sai, Veigar, Caitlyn & Morgana vs Riven, Gragas, LeBlanc, Jinx & Tahm Kench

Het lijkt wel of beide teams wachten tot de 10e minuut want ook in de tweede game begint dan de battle pas echt. Op bot begint het gevecht, door een lane swap staat hier bij beide teams de oorspronkelijke top laners. Fnatic valt onder de turret 3 vs 3 aan. Het gevecht bevind zich al snel buiten de turret waar Febiven (FNC) een tripple kill met Leblanc haalt terwijl  Clearlove en Pawn de twee kills moeten verdelen. Nu heeft Fnatic op mid een flinke voorsprong. Hierna pakt Fnatic al snel de dragon en neemt hierbij nog een bonus kill mee, 2-4 in kills. Fnatic neemt langzaam de map en dragon control over, tijdens een teamfight op de midlane verdelen beide teams de kills waarna Fnatic weer verder kan richting hun overwinning. Ondertussen raapt Fnatic een paar slimme kills op.

In de 24ste minuut beslist Fnatic de game, met 3 kills in de top jungle (door 3 vs 5 overtal situatie) van EG en het snel pakken van de turret lopen ze nog verder uit. Met een 5 vs 2 overtal situatie op de map pakken ze Baron en daarmee is de game beslist. Fnatic pusht en speelt de game makkelijk uit. (2-0)

Fnatic – Edward Gaming

Riven, Rek’Sai, Azir, Jinx & Allistar vs Darius, Gragas, Kassindra, Sivir & Kennen

De derde game begint Fnatic agressiever dan de eerste twee games en dit resulteert al snel in de eerste kill in hun voordeel, ook de eerste dragon is de verdienste van deze agresievere speelstijl. Fnatic loopt langzaam uit, met name op het gebied van goud en ook de tweede dragon valt ten prooi aan hun team. Op het gebied van kills blijft het verschil 1, maar voor de rest loopt Fnatic over Edward Gaming heen.

Toch is verast EG met een comeback door het eerste teamfight te winnen, ze nemen de leiding qua kills maar vergeten dit op de map, zoals ook in eerdere matches door te drukken. Fnatic kan zich reorganiseren, wint een het volgende groepsgevecht en pakt Baron. De match is gespeeld, een makkelijke overwinning voor Fnatic. (3-0)

De laatste kwartfinale gaat tussen KT Rolster & KOO Tigers, wie denken jullie dat er gaat winnen?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek