LoL world series: KOO Tigers laatste halve finalist!

In de vierde kwartfinale LoL stonden KT Rolster en KOO Tigers tegenover elkaar. Ik (Pasjag) heb deze match met (iTG) vrienden gekeken en KOO Tigers is duidelijk onze favoriet. Terwijl de “analyst desk predictions” het voordeel gaf aan KT Rolster. Tijdens de Summer Playoffs stonden deze teams ook al tegenover elkaar en daarom is de spanning van deze match extra hoog. De KOO Tigers wonnen in de zomer en KT Rolster is uit op revenge!

Game 1: KT Rolster vs KOO Tigers

Bans: Kennen, Elise, Lee Sin – Gangplank, Lulu, Mordekaiser
Picks: Darius, Gragas, Thresh, Kalista, Le Blanc  vs Tahm Kench, Rek’Sai, Veigar, Ashe, Fiora

Het ging er gelijk hard aan toe. Fiora en Darius hadden een zware trade in het voordeel van Fiora. Darius heelde nog bij met zijn q en dat gaf Fiora 4 bleed staks, maar Fiora zag een mogelijkheid op een kill en besloot  te diven. Darius kite de abilities en gebruikte zijn potions wat een kill oplevert voor Darius terwijl ze pas 4min en 3sec in game zaten. Dit geeft gelijk de stemming van deze game aan, want op 10:12 zijn er al 6 kills gevallen, dit in het voordeel van KOO Tigers (4 tegen 2). In de 18de minuut barstte er bot een gevecht los wat gevolgd werd met 3 teleports. Darius is hier het slachtoffer van en werd gekilled. KOO Tigers kon daarna hun gratis 2de dragon pakken.

KOO Tigers begon aan drake, maar dit ging over in een teamfight. Gragas van KT Rolster weet dragon te securen en KOO Tigers besloot daarna te engagen. Dit gevecht loopt volledig uit de hand en KOO Tigers werd ge-aced, dit leverde gelijk een Baron op voor KT Rolster. Op de 33ste minuut gaan ze los. KT wilde een gevecht starten en Darius begon  te flanken. Fiora probeerde te engagen, maar raakte gescheiden van haar team. Fiora gaat als eerste en in het gevecht wat volgde kreeg Darius zijn resets. Dit resulteerde in een 4 tegen 0 in het voordeel van KT Rolster die de match gelijk eindigden. (1-0)
Game 2: KOO Tigers vs KT Rolster

Bans: Azir, Lulu, Mordekaiser – Tahm Kench, Darius, Gangplank
Picks: Elise, Fiora, Shen, Caitlyn, Veigar vs Jinx, Gragas, Renekton, Braum, Le Blanc

Piccaboo of ook wel “Pikachu” genoemd in ons kanaal vanavond pakte voor de 7de keer, van de 8 matches, een andere support (Shen). Wij hoopten dat de KOO Tigers terug konden komen, maar hielden ons hart vast. Ook deze match begon weer agressief, want op minuut 5:50 is Fiora, door een mooie counter gank en een 2de lane gank, al 2 keer gevallen.

19de minuut, kills: 3 – 4, Gold: 26,6k – 30,3k, Torens: 0 – 3

In de 30ste minuut ging het eindelijk los. Renekton’s recall (top) werd gestopt door Fiora en er ontstond een achtervolging in de jungle. Op mid-lane barstte het gevecht los waar Leblanc Shen weet te vermoorden, Renekton had al veel damage gekregen en werd gepakt door Veigar, Braum werd gekilled door Fiora, Le Blanc probeerde nog een kill te krijgen, maar dit kostte haar veel levens en met een flash, headshot  ging ook zij ten onder. Dit maakte een 3 tegen 1 voor de KOO Tigers en resulteerde ook nog in een Baron!

30ste minuut, Kills: 9 – 5, Gold: 50,7k – 49,1k, Torens: 4 – 4

Met deze Baron wisten ze de bot inhibitor te pushen en KOO Tigers wist er in te slagen de controle terug te krijgen. Het afwachten en veilig spelen leverde de KOO Tigers een kans op om  terug te komen. Dit pakten ze zo slim aan dat ze door het pushen en picken van enemy’s veilig terug konden komen in het gevecht. De laatste Baron fight ontstond en KOO Tigers pakte ook deze Baron. Er vielen daarnaast bij beide teams kills, maar de KT base lag helemaal open. KOO Tigers weet hier de 1 tegen 1 binnen te halen. (1-1)


Game 3:
KT Rolster vs KOO Tigers

Bans: Veigar, Kennen, Tahm Kench – Gangplank, Mordekaiser, Darius
Picks: Lulu, Rek’Sai, Kalista, Malphite, Alistar vs Fiora, Elis, Shen, Ashe, Viktor

Deze match start heel anders, want tot de 9de minuut stond het nog compleet gelijk. Echter in de 12de minuut kwamen Shen en Ashe mid ganken en met de Ashe ult, Shen taunt en Viktor stun maakte Lulu geen kans. Ashe pakte de first blood.

Midgame onstond er een fight bij Dragon waar alle 4 de teleports ingezet werden. KT Rolster kreeg verreweg de meeste damage, maar konden allen ontsnappen. KOO Tigers kon door deze trade wel een gratis dragon pakken. In de 19de minuut kwam KT Rolster terug! Met een group van KOO Tigers wist Malphite drie man te ulten, gevolgd door een Alistar Knock up leverde dit hun 3 kills op.

In de 28ste minuut ontstond er een dragon fight. Dragon werd gepakt door de KOO Tigers, maar het gevecht gaat door. KT leek het goed aan te pakken, maar de frontline van KOO is te sterk. Ashe kon veilig van de backline aan blijven vallen wat haar een triple kill opleverde en een ACE in het voordeel van de KOO Tigers. Deze ACE leverde een Baron op en de pushgame begon weer.

KOO Tigers begon de game te domineren. De damage was hoger en er werden goede picks gemaakt.  Op 32:40 begonnen ze een towerdive dit leverde een ACE op en ook gelijk de game. KOO Tigers hoefde deze game niet terug te komen, want de instelling die onstond in midgame van de vorige game hielden ze vast.
Game 4: KOO Tigers vs KT Rolster

Bans: Azir, Lulu, Mordekaiser – Tahm Kench, Veigar, Gangplank
Picks: Elise, Fiora, Alistar, Caitlyn, Viktor vs Darius, Shen, Gragas, Jinx, Cassiopeia

Ook deze match begon agressief. Een early dive gaf de support shen first blood waarna Cassiopeia werd  gepakt  voor een second blood en het is 1 vs 1. Niet veel later werd Darius verrast met een gank, maar hier werd een counter gank gegeven door Gragas. Door de sustain van Darius en goede reactie van Gragas leverde dit 2 kills op voor KT Rolster. In de 18de min kwam Gragas voor de 2de keer met een geweldige ult wat weer een kill opleverde en de stand 2 tegen 8 maakte. Echter in de 20ste minuut zagen we een prachtige stun van Viktor waar Darius in de lucht hing terwijl hij zijn ult gebruikte. Deze dunk leverde dus geen kill op en de stand is alweer 6 tegen 8.

We waren 27:30 in game en KT Rolster probeerde een Baron te forceren. Echter staat KOO Tigers klaar om te reageren en poken zoveel ze kunnen. Er vallen kills en genoeg damage om KT Rolster terug te laten trekken. De KOO Tigers pakten hier een gratis Baron met als gevolg een dragon, 3 torens en een inhibitor! KT Rolster stond de match zwaar voor, maar vielen nu opeens achter. De controle leek volledig overgegaan naar KOO Tigers.

De 2de Baron valt voor KOO Tigers en ze begonnen te pushen. Met de Baron buff wisten ze de mid inhibitor neer te halen en daarna ook gelijk de bot inhibitor voor de 2de keer. Er werd geregrouped op top waar Alistar het loodje legde. De basis van KT Rolster werd overspoeld met super minions en KOO Tigers besluiten 4 tegen 5 door te pushen. Het werd snel duidelijk dat de match over was, want met alle minions wisten ze de 3de inhibiter neer te halen. Er was geen houden meer aan en de basis viel en op 39:33 is de match voorbij. KOO Tigers won de 4 match up en gaan door naar de volgende ronde!

Wat mij al deze matches opviel was dat top niet uit farmville bestond, maar eerder de actie van Unreall Tournament.

Pasjag (Gameleider LoL)

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek