LoL World Series: Origen eerste halve finalist!

Het eerste League of Legends ( LoL ) team heeft zich geplaatst voor de halve finales van de World Series oftewel de wereldkampioenschappen League of Legends. Dit betreft het Europese team Origen, dit deden zij ten koste van de Taiwanese Flash Wolves. Het werd uiteindelijk een 3-1 overwinning voor Origen, maar makkelijk ging het niet.

Origen – Flash Wolves

 (FW) Gnar, Rek’Sai, LeBlanc, Jinx & Morgana   vs   (OG) Darius, Gragas, Anivia, Sivir & Alistar

In de kwart finales word met het best-of-5 systeem gespeeld wat inhoud dat het team dat als eerste 3 wedstrijden wint de winnaar van de partij is. In de eerste partij ging Origen voortvarend van start, binnen de eerste 4 minuten had het team zich al 2 kills eigen gemaakt waardoor het begin in voordeel van Origen verliep, toch kwamen de Flash Wolves goed terug. Ze namen zelfs het voordeel in kills over, dit hield wel in dat Origen volledig de Dragon Control in handen had. De Dragon Control zorgde er uiteindelijk voor dat Origen zoveel voordeel had het kill voordeel van de Wolves snel terugliep tot enkel 1 kill. Hierdoor trok Origin aan het langste eind en trok de partij naar zich toe. (1-0)

(OG) Lulu, Rek’Sai, Anivia, Kalista & Kog’Maw   vs    (FW) Malphite, Elise, Victor, Jinx & Morgana

De tweede wedstrijd verliep totaal anders dan de eerste game, in de eerste 25 minuten ging het gelijk op. Flash had voordeel in kills (1) en Origen had goud (3k) voordeel en map advantage. Het keerpunt kwam bij de eerste dragon, hier werd lang om geduelleerd maar uiteindelijk ging Flash hiermee aan de haal. Vlak hierna wonnen de Wolves een groot groepsgevecht, waarmee ze duidelijk in het voordeel waren. Origen kwam in het volgende gevecht weer terug en nam de controle op de map over van de Flash Wolves, wat resulteerde in een slimme tactische overwinning voor Origen. (2-0)

(FW) Gnar, Rek’Sai, Victor, Caitlyn & Morgana   vs  (OG)   Darius, Gragas, Oriana, Jinx & Kog’Maw

De derde game begon ongeveer hetzelfde als game twee en ging lang gelijk op. Origen kreeg de eerste dragon en leek daarmee het voordeel naar zich toe te trekken, niets was minder waar. De Wolves pakte de kills en daarmee bleef de strijd gelijk, ook de 2e dragon was een prooi voor Origen maar daarna namen de Wolves het totaal over. Ze speelde Origen makkelijk door kill voordeel van de map en trokken de match naar zich toe. (2-1)

(OG) Lulu, Elise, Anivia, Jinx & Morgana    vs    (FW) Irillia, Rek’Sai, Victor, Caitlyn & Tresh

De vierde game startte duidelijk in het voordeel van de Flash Wolves, ze speelde agressief en pakte de eerste twee kills en de eerste dragon. Alles had er schijn van dat er een 2-2 stand op het bord zou komen en er dus een beslissende vijfde match moest komen, maar toen kwam Origen’s comeback. Origen kwam, zag en overwon. Ze namen de partij over, lieten zien waarom zij in de halve finale horen te staan en verpletterde de Wolves. (3-1)

Vanmiddag 16:00 tweede kwartfinale: SKTelecom T1 vs AHQ e-sports Club

Wat is jullie voorspelling?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek