LoL World Series: SKT T1 vs AHQ e-sports

SKT T1 vs AHQ e-sports

Een ware David vs Goliath match-up. SKT T1, de nummer 1 van de Koreaanse League scene en wereldkampioen league of legends 2013, is de absulote favoriet in deze match-up. Dit koreaanse powerhouse liet al in de groepsfase zien waarom ze zo gevreesd worden, door ongeslagen met 6-0 door te gaan.

Hier tegenover staat de nummer 1 van Taiwan, zij hadden echter geen vlekkeloze groepsfase. Door met 3-3 te eindigen in de poulestand moest er een tie-breakermatch worden gespeeld, die maar nipt werd gewonnen van het Amerikaanse lcs Cloud 9.

Met dit in gedachte is het niet meer dan logisch wie er gaat winnen! Echter in League kan van alles gebeuren.

Game 1

SKT T1: (Fiora, elise, lulu, tristana,alistar)

AHQ: (darius, rek ‘sai, diana, kalista, thresh)

AHQ start vol overtuiging in deze match door de wave op top te pushen en nog voor 5 min de topturret te pakken. Echter pakt SKT ze binnen een minuut terug door de botlane te diven en een dubbelkill te geven aan Tristana. Dit zorgt er voor dat Tristana door de early-game komt en dit de game voor SKT een stuk makkelijker maakt door de turret pushing power van tristana.

Het belangrijkste stuk start echter na een gefaalde gank op Lulu rond de 22ste minuut. Deze resulteert namelijk in nog een dubbelkill voor de op dat moment zeer gefarmde Tristana en zorgt ervoor dat deze nu echt een monster wordt. Uiteindelijk winnen ze door Baron te pakken en mid-lane door te pushen. Al met al is het een lowkill game met een paar hoogtepuntjes, zeer gecontroleerde en zeer strategies uitgevoerd.

Game 2

SKT T1: (renekton,gragas,ryze,kalista,tahm kench)

AHQ: (darius, elise, twisted fate, tristana, thresh)

Zoals we tegenwoordig vaker zien starten beide teams door de turrets te pushen, echter SKT maakt hier een fout door de turret niet te pakken wat resulteerd in een voordeel voor AHQ. Door dit gegeven denk AHQ dat ze de toplaner wel kunnen pakken onder de turret wat zorgt voor een outplay. Faker op Ryze teleport op de turret bind, Darius binnen turretrange wat resulteert in een firstblood voor Faker. Wat ze echter niet door hebben is dat AHQ is achter gebleven met 3 man en zorgt voor de dubbelkill op Elise. Maar de grootste play wordt gemaakt in de 20ste minuut waar SKT voor Baron gaat en pakt en Ryze ook nog een dubbelkill krijgt. Vanaf hier was het heel eenzijdig, SKT drukte hun voorsprong door en wonnen de partij.

Game 3:

SKT T1: ( fiora, elise, kassadin, tristana, tahm kench)

AHQ: (Darius, rek ‘sai, fizz,kalista, thresh)

Dit was by far de leukste match om te zien, AHQ zijn midlaner Westdoor wordt in Taiwan gevreesd om zijn Fizz. Deze champion wordt praktisch gepermabanned puur omdat hij er zo verschrikkelijk goed mee is. En wat was het daarom een genot om Westdoor met Fizz aan het werk te zien.

Bijna niemand lukt het om 1 vs 1 te winnen tegen Faker, laat staan door hem te outplayen maar man man man wat was deze flash mooi voorspeld

De game kon elke kant op gaan en SKT maakte veel fouten. AHQ ging hierin mee en was ook veel te gretig op bepaalde punten. Maar als het puntje bij paaltje komt verliest AHQ weer door een slechte Baron call, SKT contest AHQ bij Baron en split het team in twee. Hierdoor wonnen ze de teamfight en kregen ze een ace, dit resulteerde vervolgens in een eind push naar de nexus.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien met veel hoogtepunten erin, wij kunnen nu al niet wachten op de halve finale, SKT T1 vs Origen!

Brigadier92

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek