LoL Worlds: Hoofdtoernooi gaat deze week van start

Worlds LCS

Komende week gaan we van start met het hoofdtoernooi van League of Legends Worlds. Donderdag aanstaande begint de groepsfase van Worlds. Hierin zijn uit Europa G2 Esports, Misfits Gaming en Fnatic vertegenwoordigd.

LCS Worlds

Hierboven zie je de uiteindelijke groepen voor het toernooi, aangevuld met de teams uit de play inn stage. We lopen de groepen in deze voorbeschouwing met je door.

Groep A: In groep A bevindt zich de titelverdediger SK telecom T1. SKT bevindt zich voorafgaand aan toernooi in wisselvallige modus. Maar als het om Worlds gaat zijn ze er altijd weer klaar voor om hun titel te verdedigen. Verder in de groep Cloud9 geplaatst door het winnen van de play inns, hebben een sterke indruk achter gelaten. Maar Edward Gaming en ahq e-Sports Club zijn niet de minste ploegen. Groep A is voor de groep des doods. Vier sterke teams waar er maar twee van door kunnen.

Groep B: Hierin is Fnatic geplaatst na hun overwinning in de play inn stage. Vrij sterke groep voor Fnatic maar zeker niet een groep waar ze uit kunnen komen. Longzhu Gaming favoriet in de groep heeft de beste papieren. Na hun winst in de LCK op SKT in de finale zijn ze klaar om hun kracht te laten zien. Immortals en GIGABYTE Marines hebben beide een prima seizoen gehad. Fnatic zou als ze goed gaan presteren van de laatste twee zeker moeten kunnen winnen van ze.

Groep C: Deze groep zou op papier een gunstige groep moeten zijn voor onze Europese team G2 Esports. Alle teams zien er in hun aanloop naar Worlds er wisselvallig uit. 1907 FenerBahce Espor heeft met hangen wurgen door de play inn stage gewerkt. Samsung Galaxy heeft niet het niveau van vorig jaar. Hetzelfde geldt ook voor Royal Never Give Up. G2 Esports heeft hier serieuze kansen om als groepswinnaar of iniedergeval zich bij de beste twee te plaatsen.

Groep D: De groep van Misfits Gaming. Voor deze groep vrees ik het ergste voor de Europese afvaardiging. Team Solo Mid is een zeer sterk team die overtuigend in hun regio speelt en wint. Flash Wolves altijd een sterk team waar je misschien wel een puntje tegen kan halen. Maar gezien hun vorm van de laatste wedstrijden zit dat er niet in. Enige waar Misfits misschien een goede kans tegen maakt is Team WE. Team WE geplaatst uit de play inns had wel een sterke indruk achter gelaten. Maar desondanks zie ik tegen hun wel kansen om de winst te pakken.

Kortom een goede mogelijkheid voor twee van de drie teams om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Hieronder is het eerste speelschema voor donderdag. We houden jullie uiteraard wekelijks op de hoogte van de gespeelde games, met onze analyse erbij.

LCS Worlds

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek