LoL Worlds: Nabeschouwing van de halve finales

Afgelopen weekend werden de halve finales in de League of Legends Worlds Championship Series gespeeld. In de halve finale stonden SKT1 regerend kampioen tegen RNG en Team WE tegen SSG verliezend finalist van vorig jaar.

SKT1 tegen RNG was een zinderende game waar er een hoop gebeurde. SKT1 had wederom weer problemen deze game. SKT1 ondervond wederom problemen in de early game en in de communicatie binnen het team. RNG speelde de game van hun leven. Met een aantal outdrafts ten op zicht van SKT1 en een veel sterkere early game, kwamen zij op match point tegen SKT1. In deze match point wisselde SKT1 van jungler. Blank werd ingewisseld voor Peanut. Deze wissel leek goud waard voor SKT1. Met inbreng van Peanut draaide ze net als tegen Misfits de score weer om en plaatste zich wederom voor de finale.

Team WE kwam goed uit de startblokken tegen SSG. Met een vrij dominerende eerste game leek het erop dat SSG het weer niet kon thuis brengen. Maar SSG voldeed spontaan aan de verwachtingen. SSG die na de eerste game de mouwen opstroopte, knokte zich ijzersterk terug in de game. In de games die volgde zagen we de kracht van SSG die we vorig jaar ook op Worlds hadden gezien. SSG verpletterde Team WE vooral in de laatste twee games. Helaas voor China betekent dit de laatste uitschakeling van een Chinese team.

Zaterdag hebben we dus een herhaling van de finale van vorig jaar: SKT1 tegen SSG. In de staat waar beide teams in verkeren, zal ook deze ronde weer één zijn van een spannende formaat. Jullie moeten wel vroeg opstaan voor deze game, om half acht s’ochtends begint namelijk de openingsceremonie.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek