LoL Worlds: Nabeschouwing van de laatste groepsronde

Afgelopen week en weekend kwamen de vier groepen van League of Legends Worlds Championship Serie tot een conclusie. Over vier dagen zagen we een aantal bijzondere verrassingen. Tevens deden onze Europese teams het bijzonder goed in deze laatste week.

Groep A leek op een spannende slotfase af te streven. EDG won verrassend twee van de drie games. Hierdoor werd het voor Cloud9 nog spannend. Cloud9 die zelf twee van de drie wedstrijden verloor, mocht zich gelukkig prijzen dat ze een betere eerste week hadden dan EDG. SKT1 bleef domineren in groep A. Ondanks dat ze één game verloren bemachtigden zij de eerste plaats in hun groep. SKT1 en Cloud9 hebben zich vanuit groep A geplaatst voor de kwartfinales.

In groep B was het een en al sensatie. Ondanks dat Longzhu alle wedstrijden verder won en met 6-0 de eerste plek claimde, waren de andere drie teams aan elkaar gewaagd. Fnatic die er kansloos uitzag aan begin van deze serie kwam sensationeel terug. Hierdoor hadden we aan het eind van de dag drie teams die gelijk stonden in punten. In een allesbeslissende tie breaker serie, ontdeed Fnatic zich eerst van Immortals. Daarna volgde de laatste confrontatie met Gigabyte Marines. Ook hier trok Fnatic aan het langste eind waardoor Fnatic, ondanks dat ze met nul gewonnen games de laatste week ingingen, toch nog door naar de kwartfinale. Ze vergezellen Longzhu Gaming in de kwartfinales.

Lol Worlds

G2 Esports kon helaas het Europese succes van Fnatic niet evenaren. RNG en SSG waren simpel weg te sterk in de laatste week. G2 dat weliswaar twee winsten behaalden in de eerste week, kwam één game te kort tegen SSG om een tie breaker af te dwingen. RNG die de eerste plaats pakte in deze groep worden begeleid door Samsung Galaxy die door een winst op G2 de tweede plek behaalde. Helaas nemen we afscheid van G2 Esports die voor de rest een prima seizoen hebben gehad.

TSM is denk ik wel de grootste schok van het toernooi. Na een goede eerste week, viel alles uit elkaar voor dit team. Misfits die kon hun eerste goede week voortzetten. Omdat ze de game tegen TSM verloren moesten zij nog voor een tie breaker tegen elkaar wederom optreden. Gelukkig voor ons won Misfits wel de tie breaker en mochten ze zich scharen achter Team We die de groep domineerde.

Al met al voor Europa was het een goede tweede week en zijn er twee van de drie teams een ronde verder. De loting voor de kwartfinale zie je hieronder. Later deze week gaan we vooruit blikken op deze kwartfinales.

LoL Worlds

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek