LoL Worlds: Nabeschouwing week 1 groep A

Afgelopen week zijn de eerste serie games in de Worlds Championship gespeeld. Vandaag gaan we jullie bij praten over wat de uitslagen zijn en analyseren we de stand van zaken. In dit bericht gaan we het hebben over groep A

Group A Worlds

Op de eerste dag hadden we de games SKT1 tegen Cloud9 en EDG tegen AHQ. SKT1 liet gelijk al van moment één zien dat ze weer in een uitstekende vorm verkeren. Peanut en Bang waren zeer sterk in deze game. Met overtuigende ganks van Peanut en de enorme damage die Bang uitdeelde tijdens de game had Cloud9 weinig te vertellen tijdens deze game. AHQ en EDG was een spannende game die elke kant op kon gaan. Maar dankzij een geweldige call van AHQ gingen zij er met de winst vandoor.

Tweede dag stonden AHQ tegenover Cloud9 en SKT1 tegen EDG. Cloud9 ondanks hun verlies op dag één, lieten wel zien dat ze hier waren om verder te komen in Worlds. Tijdens deze game ontpopt Sneaky zich tot de carry van Cloud9. Met een kda van 5/0/4 zorgde hij ervoor dat zijn team deze game naar zich toe trok. EDG tegen SKT1 was een game waar EDG nog eens goed achter hun oren konden gaan krabben. Vanaf begin tot vlak voor het einde had EDG de gold lead en ook de map pressure om SKT1 te verslaan. Maar door een geweldige call van Faker aan het einde en Bang die als enige een positieve KDA had, trok EDG uiteindelijk aan de korste eind.

Dag drie: SKT1 tegen AHQ en EDG tegen Cloud9. SKT1 haalde de laatste overwinning van deze week binnen waardoor ze nu nummer één staan in hun groep. Deze game die redelijk gelijk opging, konden we uiteindelijk toch opmaken dat SKT1 de hele game volledig aan het controleren waren. Faker en Bang met een KDA van 3/0/5 en 3/0/3 waren niet te stoppen. Dat EDG niet in goede doen is dit jaar, was ook wel te zien in de game tegen Cloud9. Cloud9 speelde deze hele game oppermachtig en EDG had wederom niks te vertellen hier.

SKT1 verkeerd in een uitstekende vorm en zal zeer waarschijnlijk de nummer één spot pakken in de groep. AHQ en Cloud9 zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Maar wanneer we kijken naar de games van Cloud9, maken zij de beste indruk van de twee. EDG die dramatische week heeft gehad, zal er hard aan moeten trekken om nog een rol van betekenis te gaan spelen in deze groep. Verwachting voor deze groep is: SKT1 op één, Cloud9 op twee, AHQ op drie en EDG op vier.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek