LoL Worlds: Stand van zaken in groep B

Worlds LCS

Afgelopen week zijn de eerste serie games in de Worlds Championship gespeeld. Vandaag gaan we jullie bij praten over wat de uitslagen zijn en analyseren we de stand van zaken. In dit bericht gaan we het hebben over groep B, de groep van Fnatic

Groep B Worlds

Op dag één werd in groep B afgetrapt met Longzhu tegen Immortals en Fnatic tegen Gigabyte. Longzhu liet vanaf moment één zien dat ze in bloedvorm verkeren. Hoewel de game in eerste instantie gelijk opging, liet Longzhu zien waarom zij één van de favoriete zijn voor de titel. Hun intelligente manier van spelen laat zien dat ze veel verder zijn dan de andere teams. Fnatic onze vertegenwoordig uit Europa begon slecht aan hun deelname. Gigabyte met Levi en Noway namen vanaf moment één de controle over de game. Levi was overal op de map aanwezig en met Noway met een KDA van 11/0/4 deelde een rake klap uit aan Fnatic.

Dag twee nam Immortals het op tegen Fnatic en Longzhu tegen Gigabyte. Immortals tegen Fnatic was een zeer lange game, waarin het lang gelijk opging werd beslist door een dramatisch beslissing van Rekkles. Met een engage aan het einde van de game, waarmee hij dacht te winnen, verpestte hij uiteindelijk de game voor Fnatic. Dat Gigabyte ons blijft verbazen na de winst op Fnatic, was op deze dag niet anders. Met een hele aparte team samenstelling dachten zij een kans te maken tegen Longzhu. Deze gedachte werd direct bestraft door Longzhu. In een vrij snelle game sloeg Longzhu toe en sloegen zij weer hard toe. Longzhu had hier de eerste perfect game kunnen behalen, maar doordat Prey en Gorilla beide een keer sneuvelde aan het einde van de game, werd dit niet gehaald.

Na een rustdag kwam groep B weer in actie op dag vier. Gigabyte nog aangeslagen na de enorme klap van Longzhu, kon tegen Immortals geen vuist maken. Vanaf de midgame trok Immortals de game naar zich toe en verzekerde daarmee de tweede plaats na week één. Ook Fnatic had duidelijk moeite om na de twee nederlagen de tij te doen keren. Longzhu is vele malen sterker op dit moment dan de ander teams uit groep B en pakte tegen Fnatic uit. Dit resulteerde in een perfecte game voor Longzhu. Longzhu gaf niks weg, geen tower en geen kills.

Na de eerste week is Longzhu de dood geverfde favoriet van groep B en tevens van het hele toernooi. Ik verwacht dat na week twee Longzhu op één staat, Immortals op twee, Fnatic op drie en Gigabyte op vier. Ik hoop voornamelijk dat Fnatic heeft geleerd van week één en de boel is goed aanpakt voor ze aan week twee gaan beginnen.

Morgen gaan we verder met de groepen C en D.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek