LoL Worlds: Terugkijken op de zinderende kwartfinales

Zinderende en spannende games, hiermee kan je de kwartfinales van afgelopen weekend het beste mee beschrijven. Elke game voldeed aan de verwachting met zelfs een paar verrassende uitslagen. Helaas voor ons zijn wel de Europese teams uitgeschakeld van het hoofdtoernooi.

We begonnen de kwartfinales met Longzhu tegen SSG. Longzhu ging verrassend onderuit tegen SSG. Na een dominerende groepsfase waar ze zes om nul gingen, konden ze geen vuist maken tegen SSG. SSG die eindelijk weer de vorm liet zien van vorig jaar, deelde harde klappen uit. Met een simpele ogen uitslag van 3-0 in deze kwartfinale, stootte SSG de hoofdfavoriet uit het toernooi. Maakt dit SSG tot de nieuwe favoriet van de titel? Misschien wel.

Erop volgend kwam Misfits in actie tegen SKT1. Aanvankelijk dacht iedereen dat dit wel een eitje zou zijn voor SKT1. Maar niks was minder waar. Misfits kwam uitermate sterk voor de dag. Met een paar verrassingen in champion selectie, wisten ze SKT1 tot de silver scrapes te dwingen. Helaas zat de ervaring van SKT1 in de weg. SKT1 pakte game vijf waardoor Misfits waren uitgeschakeld voor het toernooi. Desalniettemin mag Misfits met trots terug kijken op deze game. SKT1 moest tot het gaatje gaan om alsnog de halve finale te bereiken. Dapper geweerd en goed gestreden voor Misfits. Hopelijk zien we dat volgende seizoen weer van ze terug.

LoL Worlds

Fnatic tegen RNG was de volgende kwartfinale op het programma. Fnatic startte alle games sterk en konden elke keer een voorsprong opbouwen. Helaas voor hun was RNG uiteindelijk simpelweg te sterk voor ze. Met betere drafts dan Fnatic, wisten ze keer op keer de game weer naar zich toe te trekken. Met her en der misplays van Fnatic, werd Fnatic naar huis gestuurd met een 3-1 nederlaag.

Tot slot traden Cloud9 en Team WE het strijdperk op. Dit was een geweldige kwartfinale die alle kanten op had kunnen gaan. Beide teams speelden op hun top van hun kunnen. In de alles beslissende game, wist uiteindelijk Team WE als winnaar uit de strijd te komen. Hiermee nemen we afscheid van de laatste westerse team.

In de halve finales is het Korea tegen China. RNG neemt het op tegen SKT1 en Team WE tegen SSG. Deze halve finales zijn hopelijk weer series om van te smullen. Zaterdag en Zondag, zullen deze games om 9.30 en 8.30 Nederlandse tijd starten. De herhaling zal zijn om 21.00 en 20.00 op dezelfde dagen. Onze kleine voorspelling zou zijn voor de finale: RNG tegen SSG.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek