LoL Worlds: Vooruitblik op de kwartfinales

Worlds LCS

As we speak, is de eerste kwartfinale onderweg in de strijd naar het wereldkampioenschap in League of Legends. Over de komende vier dagen nemen de resterende acht teams het tegen elkaar op. Zojuist is er afgetrapt met Longzhu Gaming tegen Samsung Galaxy. Onze hoop ligt bij de Europese teams Misfits en Fnatic die vrijdag en zaterdag de strijd aan gaan.

Vandaag zien we de ijzersterke en titelfavoriet Longzhu Gaming het opnemen tegen het kwakkelende Samsung Galaxy. Hoewel Samsung Galaxy wel door de groepsfase is heen gekomen, was de weg ernaartoe niet vanzelfsprekend. Voor Longzhu Gaming echter was het relatief makkelijk. Met zes uit zes games, kwamen zij ongeslagen uit hun groep. Longzhu Gaming zal in deze kwartfinale de favoriet zijn en waarschijnlijk ook door stoten naar de halve finale.

Morgen speelt Misfits hun game tegen SKT1. Op papier een kansloze game voor Misfits. Maar gelukkig hebben we veel verbetering gaande weg van Misfits gezien. Alhoewel SKT1 altijd sterk is en de huidige wereldkampioen is, kan Misfits misschien wel stunten. Tijdens de groepsfase hebben teams toch een aantal zwakke punten van SKT1 kunnen blootleggen. Zoals hun zwakke early game, en laat daar nou net Misfits weer sterk in zijn. Dit is een kleine hoop voor Misfits, maar toch geef ik liever het voordeel van de twijfel en zal SKT1 doorgaan naar de finale.

LoL Worlds

Zaterdag komt Fnatic in actie tegen RNG. Hoewel RNG in hun thuisland speelt, heeft Fnatic(na hun wonderbaarlijke comeback) een hoop nieuwe fans bijgekregen. Als we kijken naar het algemene beeld van de groepsfase dan is RNG de betere ploeg. Maar als Fnatic zijn vorm van de laatste week doorzet en met genoeg zelfvertrouwen de games spelen, maken zij een goede kans om te winnen. Van de twee resterende Europese teams geef ik Fnatic de meeste kans om door te gaan. En als zij er ijzersterk in gaan dan kan RNG het nog knap moeilijk krijgen in deze match-up.

Zondag gaan we tot slot kijken naar Team WE tegen Cloud9. Van de kwartfinales is dit misschien wel de spannendste match-up die er deze week is. Hoewel Team WE als eerste van hun groep zijn doorgegaan, zijn zij zeker niet direct de betere ten op zichte van Cloud9. Cloud9 presteert dit toernooi prima, en heeft het SKT1 zelfs moeilijk gemaakt in de groepsmatches. Beide zijn het sterke teams waarbij wellicht alle games nodig zijn om een winnaar aan te wijzen. Als we dan een voorspelling doen, dan gaat Team WE door op basis van het spelen op hun thuisgebied.

De kwartfinales starten allemaal rond 10.00 in de ochtend. De herhaling is in de avond om 21.00. De format voor de kwartfinales is een best of 5. We gaan duimen voor de Europese teams en hopen op vier spannende games.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek