Lucioball exploiters worden gestraft, zo laat Blizzard weten

Overwatch spelers die met opzet andere personages dan Lucio spelen in Lucioball zullen hiervoor worden gestraft. Dit heeft Blizzard vandaag aangekondigd. Dus mocht jij opzettelijk gebruik hebben gemaakt van deze exploit of misschien wel perongeluk, lees dan zeker even verder!

De limited-time game mode die lijkt op een Overwatch versie van Rocket League, is onder veel Overwatch spelers een leuke afwisseling van het Quick of Competitive spelen van de game. In deze game mode hoort iedereen Lucio te spelen, die zodanig aangepast is dat hij geen damage kan doen, maar zijn skills kan gebruiken om een gigantische bal door de map te schieten. Zie het dus als een soort voetbal.

Overwatch Lucioball Lucio

Door middel van een exploit/bug konden spelers als andere personages spelen, die dus niet zodanig aangepast zijn dat ze geen damage kunnen doen. Dit betekent dat mensen dus de daadwerkelijke Lucio-spelers konden killen, en zo makkelijk games konden winnen. Blizzard heeft moeite met het verwijderen van deze bug en biedt ook haar verontschuldigingen hiervoor aan.

Spelers die tot nu toe gebruik maakte van de bug, kunnen en zullen niet gestraft worden hier voor. Maar nadat Blizzard deze aankondiging heeft gedaan, hopen ze dat spelers na deze waarschuwing geen gebruik zullen maken van de bug. Ook al krijgt Blizzard de exploit niet weg, het betekent niet dat spelers daar gebruik van moeten maken. Blizzard noemt het een ”fair warning”, maar zal er vanaf nu wel op gaan letten.

Als jij dus een keertje per ongeluk een andere character kiest, geen probleem. Maar ga je dit nu met opzet doen om anderen hun game te verpesten, dan hangen er consequenties aan vast! Nogmaals, spelers die gebruik maakten van deze bug voor vandaag, kunnen hier niet op achterhaald worden, maar probeer het vanaf nu niet meer te exploiten! Verder zijn wij benieuwd wat jij tot nu toe van de veranderingen in Overwatch vindt. Laat ons dit weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek