Maak je eigen Yarny van Unravel

Volgende maand komt de puzzle platformer Unravel uit op PC, PS4 en XBONE. Martin Sahlin, director van de game, geeft een tutorial waarin hij stap voor stap laat zien hoe jij thuis je eigen Yarny kunt maken! Game merchandise was nog nooit zo makkelijk verkrijgbaar.

In Unravel speel je als Yarny, een antromorphisch wezen gemaakt van wol. Tijdens het ontdekken van de wereld laat je een touw van wol achter, die je vervolgens kunt gebruiken om bepaalde hoogtes of delen van de wereld te bereiken. De manier waarop je beweegt, en dus het touw achterlaat, is essentieel voor het spelen van de game.

18661322110_d5cf14c75f_z

Ter ere van de game, heeft director Martin Sahlin een tutorial geupload waarin hij laat zien hoe je een real-life Yarny kunt maken.

Men neme:
– rode wol: voor het lichaam. Hoe pluiziger, hoe beter!
– witte wol: voor de ogen
– (metalen) draad: voor het inwendig skelet. Kijk bij hobby zaken voor deze zeer buigbare soort draad.
– tang: in principe niet nodig als het juiste soort draad hebt, maar houd het, just in case, maar bij de hand.
– schaar: ook hier geldt – just in case.
– paperclip: deze gebruik je om de losse draadjes van het wol weg te werken.

Zorg voor een goede referentie. De originele Yarny is kleiner dan 22 centimeter. Hier is een voorbeeld van hoe jouw Yarny eruit kan komen te zien:

1452699248714

Stap 1: bouw een inwendig skelet
Begin met het buigen van een draad om zodanig de benen te vormen. Maak vervolgens een draad vast aan de buiging van de benen. Dit worden de armen. Draai je draden zodanig in elkaar dat het een stabiel geheel wordt.

1452699385845

Stap 2: bouw een hoofd
Vervolgens breng je het hoofdje aan. Dit gebeurt op dezelfde manier als dat je de armen en benen aan elkaar vastmaakte. Zorg dat je genoeg draad gebruikt, zodat je de overige draad om het bovenste gedeelte van de benen kunt draaien. Op deze manier heb je niet alleen een hoofd aangebracht, maar ook een romp. Vervolgens stabiliseer je het skelet met extra draden.

1452699397424 1452699429066

Stap 3: breng de rode wol aan
Dit zal wat tijd kosten: wikkel de rode wol om het skelet heen totdat deze geheel bedekt is met de wol. Begin bij de benen, ga verder bij de romp, wikkel vervolgens de armen in en eindig bij het hoofd. Vervolgens zet je het uiteinde van de wol vast met een paperclip.

1452699464187 image_22.adaptive.full.medium

Stap 4: breng de ogen aan
Gebruik de paperclip om de ogen aan te brengen. Je naait de witte wol als het ware om de buitenste dragen wol heen. Het overige draad kan je vervolgens wegstoppen zoals je dat ook met de rode draad deed.

image_23.adaptive.full.medium

Stap 5: schep erover op bij vrienden en familie
Je weet dat je het wil!

Mocht dit stappenplan te beknopt zijn, dan is er bij deze nog een video beschikbaar:

Ook een Yarny gemaakt? Schroom niet, en deel het in de comments!

 

Unravel verschijnt 9 februari op PC, PS4 en XBONE.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek