Maart game releases

maart game releases

Maart is pas begonnen, maar februari zijn we allang vergeten. In februari konden we ons vergrijpen aan Far Cry Primal, Street Fighter V en Firewatch, maar als doorgewinterde gamer heb je daar in maart geen oog meer naar. Gelukkig zijn de gamegoden ons goed gezind en komen we de laatste wintermaand door met onder andere Tom Clancy´s The Division, de intropack van Hitman en de zeer geanticipeerde MMORPG Black Desert Online. Zet die klok dus maar weer op zomertijd en geniet deze maand van een extra uurtje gamen en heel veel nieuwe titels!

1 maart 2016
Naast de PC-versie van Far Cry Primal en de release van Alekhine´s Gun die eigenlijk vorige maand uit had moeten komen, komen ook de volgende titels op deze dag uit:

The Witch and the Hundred Knight
PS4

Deze actie RPG verscheen twee jaar terug al op de PS3, maar die arme stakkers van Sony zagen een kans om geld te verdienen en als multinational sla je dat natuurlijk niet af. The Witch and the Hundred Knight gaat over de heks Metallia die een legendarische ridder oproept om haar frenemy te verslaan. Mean Girls in een Diablo sausje.

Xblaze Code: Embryo
PC

Wat deze game met embryo’s te maken heeft, is De Worst niet duidelijk, maar het betreft in ieder geval een visual novel-game die oorspronkelijk op de PS3 en PSvita verschenen is en nu speelbaar is op PC.

Broforce
PS4

Broforce is deze maand door lezen verkozen tot een van de PSplus games van de maand maart. Broforce is een humoristische side-scrolling run ’n gun platformer met parodieën van bekende actiehelden in de hoofdrol, zoals Rambo, Mr. T en Chuck Norris.

Andere titels op 1 maart:
Alekhine’s Gun (PS4, XBONE)
Far Cry Primal (PC)
Heavy Rain (PS4)
Tron Run/r (XBONE)
Deponia Doomsday (PC)
Trulon: The Shadow Engine (PC)
Mortal Kombat XL (PS4, XBONE)

2 maart 2016
Mocht gisteren geen interessante dag voor jou zijn geweest, dan word je wellicht gelukkig van de paar titels die we vandaag voor je in de aanbieding hebben!

Gunscape
PS4, XBONE, PC (WiiU-versie verschijnt later dit jaar)

Gunscape is een hybride tussen Minecraft en een shooter en is gratis te spelen. De meningen over de game zijn echter vrij verdeeld, maar eh, gratis is gratis enzo.

Ironcast
PS4 (XBONE-versie verschijnt op 4 maart)

Een uitdagende actie-puzzlegame in steampunk-achtige sferen. De game verscheen een jaar geleden al op PC.

Andere titels op 2 maart
Blazblue: Chrono Phantasma Extend  (PC)
Blood Alloy: Reborn (PC)

3 maart 2016
Een grote dag vandaag voor onze redacteur Azari, want Black Desert Online verschijnt eindelijk voor ons nederige westerlingen! Oja, en nog een paar andere titels.

Black Desert Online
PC

De vaste bezoeker zal het vast niet zijn ontgaan dat Black Desert Online een hoog geanticipeerde game bij de redactie is. Deze MMORPG is al een tijdje uit in thuisland Zuid-Korea en zal vanaf vandaag ook voor ons te spelen zijn! Een review ligt in het verschiet…

Andere titels op 3 maart
E.T. Armies (PC)
Last Days of Old Earth (PC)
Blue Rider (PC)

4 maart 2016
De titels vliegen je om de oren de eerste week van de maand! Wat dacht je bijvoorbeeld van Action Henk of Twilight Princess HD?

Action Henk
PS4

Action Henk is een actie platformer waarin je op je kont naar de finish racet. Je speelt als plastic actiepop met bierbuik en racet tegen ander speelgoed in een kleurrijke ’90s setting. De game belooft veel fun met vrienden. Tevens is het mogelijk om levels aan te passen en meerdere actiefiguren vrij te spelen. Action Henk verloor de strijd om PS+ game van de maand van Broforce.

Path of Exile: Ascendancy
PC

Ook deze expansion voor de free-to-play actie RPG Path of Exile is vanaf vandaag beschikbaar. Check ‘m via Steam!

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
WiiU

Verplichte kost voor elke WiiU-bezitter die deze game niet 10 jaar geleden op de Wii heeft kunnen spelen. De game behoeft geen uitleg, maar voor de goede orde is hieronder de launch trailer te bekijken.

Andere titels op 4 maart
Into the Stars (PC)
The Interactive Adventures of Dog Mendonça & Pizza Boy (PC)

8 maart 2016
Hier is het dan: de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Hang die vuilniszakken maar weer voor de ramen (of maak gewoon de gordijnen dicht als je geen arme sloeber bent), open die zak Doritos en vergeet vooral de 75ste verjaardag van Oma Ans. The Division, here we come!

The Division
PC, PS4, XBONE

Deze third-person shooter RPG van Ubisoft is wellicht de meest geanticipeerde titel van het voorjaar. Of dat iets zegt over de line-up van dit kwartaal of de kwaliteit van de daadwerkelijke game… tja, daar durft De Worst voorlopig geen uitspraak over te doen ;).

Andere titels op 4 maart
Shardlight (PC)
Blast ’em Bunnies (PSVita, PS4)
The Culling (PC)
Kholat (PS4)
Jump Tanks (PC)

11 maart 2016
Mocht je geen zin hebben in The Division, maar wel je lust naar een triple A-titel bevredigd willen hebben, dan is Hitman wellicht dé titel voor jou!

Hitman Intro Pack
PC, PS4, XBONE

Helaas is de gehele game niet vanaf vandaag beschikbaar, maar de eerste episode kan je alvast spelen. Voor €30,- krijg je toegang tot het vermoorden van ruim 800 targets in verschillende locaties. De intro pack zal in de loop van het jaar updates krijgen met meer missies en targets. Deze updates staan gepland voor april, mei en juni. Daarna kan je voor €30 upgraden naar de volledige versie, waarbij je toegang krijgt tot toekomstige updates. Snap je het? Nee? Pfoe, dan ben ik gelukkig niet de enige!

Revolution: the 25th anniversary collection
PC

Voor degenen die er groot mee zijn geworden: Revolution Software is een van de oudste en meest succesvolle gamedeveloper op het gebied van narrative-driven adventure games. Dit jaar bestaan ze 25 jaar, en dat feestje wordt gevierd met een collector’s box. Naast posters, exclusieve interviews, comics en een USB-stick, bevat de box uiteraard ook games. Alle vijf de Broken Sword-delen, In Cold Blood, , Beneath a Steel Sky en Lure of the Temptress, welteverstaan.

Andere titels op 11 maart 2016
WWE 2k16 (PC)
Stella Glow (3DS)

15 maart 2016
Na al dat sluipen en verhaaltjes kijken is het wel weer tijd voor wat snelle actie! Wat dacht je van Need for Speed of Samurai Warriors 4 Empires?

Need for Speed
PC

Deze bekende racegame is ondertussen al vier maanden beschikbaar op PS4 en XBONE. PC-gamers kunnen echter eindelijk ook aan de slag met deze game!

EA Sports: UFC 2
PS4, XBONE

Bewonder Ronda Rousey en Coner McGregor op de cover en neem zelf de macht over hun lichaam (klinkt dat rapey?) in deze nieuwe UFC titel. Niks nieuws onder de zon, maar verplichte kost voor de liefhebber.

Samurai Warriors 4 Empires
PC, PS4, XBONE

Deze strategische vechtgame vindt plaats in hetzelfde universum als Samurai Warriors 4, maar met een twist. Interessant voor degenen die Samurai Warriors 4 graag speelden, maar ook voor de nieuwkomer heeft de game veel te bieden.

Andere titels op 15 maart
SENRAN KAGURA ESTIVAL VERSUS (PS4, PSvita)

18 maart 2016
We zijn de heflt van de maand maart gepasseerd maar dat betekent niet dat we het beste al gehad hebben. Wellicht dat de volgende titel jullie zal verwennen komende maanden….

Pokkén Tournament
WiiU

De doorgewinterde Pokémon-fan heeft Sun EN Moon ondertussen al gepreorderd of op z’n minst op zijn/haart kerst verlanglijstje gezet, maar om tot dan de tijd de doden is hier de WiiU versie van de arcade game Pokkén Tournament! Er zijn zelfs heuse championships met deze titel, dus mocht je geen WiiU in huis hebben, dan kan je in ieder geval een paar wedstrijdjes kijken…

Andere titels 18 maart
Shantae and the Pirate’s Curse (XBONE)

22 maart 2016
Ookal hebben we sinds gisteren een uurtje extra gekregen, het betekent niet dat we lui in bed blijven liggen. Neen, we liggen lui op de bank met een controller in de knuistjes en spelen wellicht een van de volgende titels:

République
PC, PS4

In de loop der jaren – sinds 2013, om exactemundo te zijn – zijn er verschillende episodes van deze action-adventure stealth game verschenen op iOS en Android. De laatste episode, evenales een complete PS4 bundel, verschijnt vandaag. Een zeer intrigrerende game in een futuristische setting.

Lichdom: Battle Mage
PS4, XBONE

Deze twee jaar oude RPG verheft haar exclusiviteit aan PC en is deze dag ook beschikbaar voor PS4 en XBONE bezitters! De gevoelens over de game zijn verdeeld, maar als je graag risico’s neemt kan deze game goed voor je uitpakken… of niet natuurlijk.

Andere titels op 22 maart
101 Ways to Die (PC, PS4 en XBONE versie volgen dagen erop)
Trackmania Turbo (PC, PS4, XBONE)

24 maart 2016
We zijn er bijna doorheen, echt waar, beloofd! Maar blijf nog even hangen voor de volgende titels:

The Descendant
PC

Dit sci-fi avontuur bestaat uit twee episodes waarin jij het verhaal volgt van twee personages in verschillende time lines. De eerste episode verschijnt vandaag op Steam. De datum voor de tweede episode is nog niet bekend. Bekijk hieronder alvast de trailer!

Andere titels 24 maart
Samarost 3 (PC)
Killer Instinct Season 3 (PC, XBONE)

25 maart 2016
Mocht je 3DS de laatste paar weken stof zitten happen, dan is het nu tijd de statische doekjes van de Action erbij te halen!

Hyrule Warriors: Legends
3DS

Een nieuwe hack-n-slash Zelda game? Yes please!

28 maart 2016
Wie denkt dat brillen niet cool zijn, heeft stiekem best wel gelijk, want met de Oculus Rift zie je niet per se minder nerdy uit dan met de frameloze +6 jampotglazen die je nu op je neus hebt rusten. All judgements aside, de langverwachte VR maakt vandaag zijn intrede en daar horen natuurlijk een aantal games bij!

Adrift
PC/Oculus Rift

Zweef mee in de ruimte met deze first-person interactive videogame! Houd maagtabletten bij de hand… De Worst wordt in ieder geval al misselijk van de trailer. Jullie hopelijk niet!

Edge of Nowhere
PC/Oculus Rift

Een écht avontuur ga je deze dag aan met Edge of Nowhere. In deze platformer verken je de duistere plekjes in het ijs. Warme choco vereist bij het spelen van dit spel.

Andere titels 28 maart
Chronos (PC/Oculus Rift)
EVE: Valkyrie (PC/Oculus Rift)

29 maart 2016
De laatste dag van de maand waarop we een aantal titels mogen verwachten en dus de laatste kans voor De Worst om aan jullie een setje titels te presenteren. Neem vooral een kijkje!

Resident Evil 6
PS4, XBONE

Inmiddels is deze titel ook alweer vier jaar oud, maar mocht je dit deel van de populaire zombie-horror nog niet gespeeld hebben, dan is dit (wederom) je kans.

MLB 16: The Show
PS3, PS4

Huh, geen sportsgame NIET van EA?! Ben je fan van baseball en minacht je EA (iets wat De Worst zich goed kan voorstellen), dan is deze titel wellicht interessant voor je.

Andere titels 29 maart
Forced Showdown (PC)
Nights of Azure (PS4)
Trillion: Gods of Destruction (PSvita)

Dat was ’em alweer jongens, it’s a wrap! De Worst  zal het applaus ontvangen als ome Leo die eindelijk zijn Oscar mocht accepteren afgelopen week. Voordat zij, begeleid door denderend applaus  en rondvliegende cadeaus, het podium verlaat, zullen we nog even sfeerproeven voor volgende maand: Dark Souls III, Quantum Break, Uncharted 4. Genoeg sfeer? Tot volgende maand!

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de data correct, maar zoals het tegenwoordig in de gameindustrie gaat, zijn we nergens zeker van. Dat gezegd hebbende: welke titels schaf jij aan deze maand? Laat het ons weten in de comments!

 

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek