Mario komt naar de iPhone in Super Mario Run

Super Mario Run

Apple houdt haar persconferentie op dit moment. Een grote aankondiging werd meteen aan het begin gedaan. Niemand minder dan Shigeru Miyamoto van Nintendo kwam op het podium om een Mario game aan te kondigen. Deze game zal het eerst verschijnen op de iPhone.

Super Mario Run is een endless runner waar jij op het scherm moet drukken om te springen. Het is de eerste keer dat we een groot Nintendo personage naar een iOS device zien komen. Daarnaast komen er in iOS 10 stickers uit die bekend zijn uit het Mushroom koninkrijk. Het mooie aan deze game is dat je het kunt spelen met 1 hand. Je hebt dus altijd een hand over om je vast te houden in de tram, een boterham te eten, of iets anders vast te houden..

 

iOS gebruikers zullen een gedeelte van de game gratis kunnen spelen, maar om alles uit het spel te halen zou er een nog niet vastgesteld bedrag betaald moeten worden.

Super Mario Run zal het eerst op iOS (iPhone) verschijnen voor de feestdagen van 2016. Wanneer en of de game naar Android komt, of zelfs Windows Phone is nog niet duidelijk.

Lees hier meer: http://www.SuperMarioRun.com.

Naast dit grote nieuws wilt Nintendo de eerder aangekondigde Animal Crossing- en Fire Emblem-games voor smartphones en tablets/phablets gaat uitbrengen vóór maart 2017. We gaan dus nog veel meer van Nintendo zien op onze telefoons!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek