Mark Cerny: 8TF het minimum voor 4K

Days Gone

Mark Cerny is het meesterbrein achter de PlayStation 4 en de nog uit te komen PlayStation 4 Pro. De beste man heeft nu echter een opmerkelijke uitspraak gedaan over wat hij vindt dat goed genoeg is voor 4K gaming.

Hij zegt namelijk het volgende in een interview met dualshockers:

Incidentally, he mentioned that his personal estimate is that rendering at native 4K across the board would require a minimum of 8 teraFLOPS of computing power, and that’s not something that can be achieved at a reasonable price this year. That said, users will be able to discern the difference between games on PS4 and the improved versions on PS4 pro at a glance.

PlayStation 4 Pro

De Pro heeft geen 8 teraFLOPS en dus is de uitspraak erg opmerkelijk te noemen. Hij zegt dat het niet mogelijk is om dit jaar uit te brengen voor een normale prijs. Wel denkt hij dat spelers het verschil gaan merken tussen de PlayStation 4 en de Pro versie van de games. De PlayStation 4 Pro komt uit op 10 november en is daarmee op dat moment de meest krachtige console op de markt. Spellen kunnen zowel op de normale, als op de nieuwe PlayStation worden gespeeld maar met de laatst genoemde krijg je dus voordelen afhankelijk van hoe de ontwikkelaars de extra kracht benutten.

Ga jij de PlayStation 4 Pro halen? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek