Mass Effect: Andromeda multiplayer tech test canceled

Mass Effect: Andromeda multiplayer

BioWare heeft de multiplayer tech test van Mass Effect: Andromeda geschrapt. De developer kondigde het minder positieve nieuws gister aan. Toch krijgt de game tijdens PAX East een live multiplayer. Spelers zullen echter vanuit thuis voorlopig niet met de multiplayer aan de gang. 

BioWare is de spelers die zich hebben ingeschreven voor de multiplayer tech test echter dankbaar. De hoop is dat deze spelers tevreden zullen zijn met de volwaardige versie van Andromeda. BioWare zal tijdens PAX ook nooit eerder getoonde gameplay laten zien. Dit zal dan ook live gestreamed worden op 10 maart. BioWare bevestigde in november van vorig jaar dat de game een multiplayer mode zou krijgen. Daarbij mochten spelers zich inschrijven om mee te doen aan de pre release periode op de BioWare website.

Mass Effect: Andromeda multiplayer

De multiplayer van Mass Effect: Andromeda zal nauw samen liggen met de campaign van de game. Spelers kunnen meer beweging verwachten dan er in Mass Effect 3 was. In het derde deel brachten spelers gevechten vaak door in een gehurkte positie achter een muurtje of ander obstakel om zo vijandige kogels (of lasers) te ontwijken. Andromeda zal nieuwe vijanden introduceren die spelers zullen dwingen om vanuit hun veilige hoekjes te rennen om zo een andere oplossing te zoeken.

Andromeda zal geen season pass krijgen. Dat er alsnog DLC voor de game komt is zeer waarschijnlijk. Hoe en wat dit zal zijn is echter niet duidelijk. BioWare wil pas op een later punt de discussie aangaan om te bepalen wat de DLC voor Andromeda zal worden. Mass Effect: Andromeda zal dus geen multiplayer beta krijgen. Toch zal een deel van de game vroegtijdig beschikbaar zijn via EA Access op Xbox One en Origin Access op de PC. Dit zal op 16 maart beginnen.

De volledige game komt op 21 maart uit voor zowel Xbox One, PC en Playstation 4.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek