Mass Effect: Andromeda schrijver verlaat BioWare

Mass effect: andromeda

Lead-writer van BioWare’s nieuwe titel Mass Effect: Andromeda Chris Schlerf heeft aangekondigd het bedrijf te verlaten voor Destiny onwikkelaar Bungie. Schlerf was maar vijf maanden werkzaam bij BioWare en is de tweede schrijver die het BioWare team binnen korte tijd verlaat.

Schlerf meldt via zijn Twitter dat hij niet langer werkzaam zal zijn bij BioWare Montreal en niet verder zal werken aan het zeer geanticipeerde Mass Effect: Andromeda. Hij zegt echter dat hij zeer trots is deel te mogen uitmaken van de game en dat het spel gamers weg zal blazen. Het was een van de beste ervaringen uit zijn carriere, maar hij is blij terug te zijn in Seattle, waar hij vanaf nu zal werken aan Destiny bij Bungie. Voordat Schlerf schrijver werd bij BioWare, was hij werkzaam bij 343 Industries en werkte hij mee aan Halo 4.

Bekijk de serie aan tweets hieronder:

Chris Schlerf is hiermee niet de eerste schrijver die BioWare sinds 2016 verlaten heeft: ook David Gaider verliet BioWare aan het begin van het jaar. Gaider is 17 jaar lang werkzaam geweest als schrijver en werkte met name aan de Dragon Age-reeks. In 1999 begon zijn avontuur bij BioWare, waar hij werkte aan het legendarische Baldur’s Gate II: Shadows of Amn. Ook de Star Wars RPG Knights of the Old Republic is met behulp van zijn hand ontstaan. Gaider werkte echter niet mee aan Mass Effect: Andromeda.

Het uiteindelijke besluit om het bedrijf te verlaten, was omdat de schrijver behoefte had aan een nieuwe uitdaging. Op het moment is hij werkzaam als creative director bij Beamdog, de ontwikkelaar die bekend staat om de Baldur’s Gate-reeks. Een nieuwe game in de serie zal later dit jaar verschijnen en Gaider is dé uitgesproken persoon om hier deel van uit te maken.

Naast een aantal schrijvers heeft BioWare ook een topdeveloper verloren vlak voor de jaarwisseling: Chris Wynn verlaat BioWare, zo kondigde hij aan in deze tweet. Wynn was twee jaar werkzaam bij BioWare en werkte voorheen als lead-producer aan de Gears of War-reeks.

Het BioWare-team dat aan Mass Effect: Andromeda werkt heeft in drie maanden tijd, twee top werknemers verloren. Ook het feit dat David Gaider na 17 jaar trouwe dienst BioWare verlaat, is geen goede zaak voor de ontwikkelaar. Hoe moet het nu verder met hun twee grootste franchises, Dragon Age en Mass Effect? Hopelijk zullen we daar gauw antwoord op krijgen.

Mass Effect: Andromeda staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar; net op tijd voor kerst dus. Althans, dat hopen we… De game kan je verwachten op PC, PS4 en XBONE.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek