Mass Effect: Andromeda officieel uitgesteld naar 2017

Mass Effect: Andromeda

BioWare heeft eindelijk officieel gereageerd op een gerucht dat een aantal maanden terug te rondte ging: Mass Effect: Andromeda wordt uitgesteld naar ”begin 2017”. Zo werd vandaag gemeld in een blogpost dat geschreven is door hun manager.

Begin maart werd er door BioWare fans ontdekt dat tijdens hun conferentie op de GDC de financieel directeur van EA, Blake Jorgensen, aankondigde dat de langverwachte ruimte actie RPG “will release in our fourth quarter“. Als je vanaf maart doortelt, eindig je in het eerste kwartaal van 2017, en niet het laatste kwartaal van 2016, zoals aangekondigd is. Lees het oorspronkelijke bericht hier.

Tot en met vandaag had nog niemand gereageerd op de kwestie, maar daar is nu verandering in gekomen. Manager en vice president van BioWare, Aaryn Flynn, heeft een blogpost geschreven waarin hij officieel aankondigt dat Andromeda inderdaad een aantal maanden doorgeschoven wordt. Hij geeft aan dat dit in het belang van de gamer is en dat ze de game zo goed mogelijk willen afronden om het publiek de beste speelervaring te kunnen geven.

In de blogpost belooft hij verder de volgende zaken in de game:

 • Meer vrijheid: Een van de grootste ambities van het bedrijf is om de speler zoveel mogelijk keuzevrijheid te geven. Niet alleen in dialogen en relaties met NPC’s, zoals we van BioWare gewend zijn, maar ook keuzevrijheid in waar je heen wil, wanneer je daarheen wil, en hoe je daar komt.

Nieuwe wereldenDe Melkweg is verleden tijd: hallo Andromeda! Nieuwe planeten, nieuwe gebieden en natuurlijk ook nieuwe volkeren en vijanden.

De beste Mass Effect beleving: Mass Effect: Andromeda zal de eerste Mass Effect-game zijn die ontworpen is voor de console van vandaag. Hopelijk dus geen geklungel meer met de skill-wheel. Echter hopen wij dat deze nieuwe ontwikkeling geen afbreuk zal doen aan de PC-versie.

Flynn belooft aan het einde van de blogpost dat er een update van de game zal komen tijdens de EA Play conferentie.

Mass Effect: Andromeda verschijnt dus aan het begin van 2017 voor PS4, Xbox One en PC.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek