Max Verstappen op de cover van F1 2016

verstappen

De jong getalenteerde Limburger Max Verstappen komt op de cover van F1 2016 samen net zes andere coureurs. De laatste versie van de Formule 1 game gaat deze zomer verschijnen op de PC, Xbox One en Playstation 4.

Volgens Codemasters, de maker van de game, bevat F1 2016 de meest uitgebreide carriere modus die zij ooit gemaakt hebben. De spelers kunnen in deze modus hun eigen avatar met nummer en een helm naar eigen keuze maken. Verder is het voor spelers mogelijk om zich aan te sluiten bij alle teams die meedoen een de extreme sport, met ieder een eigen doelstellingen en verwachtingen.

Ook is er een nieuwe racebaan toegevoegd aan de game om aan te sluiten bij het huidige Formule 1 seizoen, te weten: Het circuit van Baku dat ligt in de hoofdstad, Azerbeidzjan.

Tevens wordt er ook een nieuwe versie van de bekende Safety Car geïntroduceerd.  De Virtual Safety Car controleert, die net als in echte races, spelers tijdens een gevaarlijke situatie. Met deze toevoegingen hoopt Codemasters “de meest complete Formule 1-ervaring ooit” af te leveren.

Verstappen

Groeiende reputatie
“De jongste Formule 1-debutant aller tijden heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldster. Merken die vanaf het begin betrokken zijn profiteren van zijn groeiende reputatie”, zegt Sebastiaan Westerhout, directeur van Repucom Nederland.

Max Verstappen
In augustus 2014 was hij pas zestien jaar en werd bekend dat Verstappen opgenomen was in het Red Bull Junior Team. Niet veel later volgde het bericht dat de Nederlander in 2015 bij Toro Rosso zijn debuut maakte in de Formule 1. Hij werd hiermee de jongste Formule 1-coureur aller tijden en zal dat vermoedelijk ook blijven, want inmiddels zijn de reglementen gewijzigd en is er een leeftijdsgrens voor Formule 1-coureurs. Niet iedereen vond het een goed idee dat de piepjonge Verstappen al in de F1 belandde, maar in zijn eerste seizoen bij Toro Rosso snoerde de Nederlander al zijn critici de mond. Ook in de eerste races van 2016 maakte Verstappen veel indruk, onder meer door zich als vijfde te kwalificeren in Melbourne en door als zesde te eindigen in Bahrein. In Rusland, was hij opnieuw op weg naar een zesde plek. Een motorprobleem zorgde ervoor dat hij, in zijn naar nu blijkt laatste race voor Toro Rosso, de finish niet haalde. Op 15 mei van dit jaar zagen 1,1 miljoen mensen Max Verstappen, als debutant bij Red Bull Racing, als eerste de finish over rijden, zijn beste finish tot nu toe, en tevens ook als jongste coureur. Daarmee gaat hij Sebastian Vettel voorbij.

De cijfers van de carrière van Verstappen tot nu toe:
2014: F3 kampioenschap bij amersfoort racing, 10 overwinningen waarvan 6 op rij; winnaar Master of Formula 3 op circuit park Zandvoort voor Motopark Academy.

12 augustus 2014 werd bekend dat Max Verstappen per direct onderdeel uitmaakte van het Red Bull Junior team, het bekende opleidingsprogramma om jonge coureurs op te leiden voor de Formule 1. Het duurde slechts 1 dag voordat bekend werd gemaakt dat Max verstappen in 2015 uitkomt voor Scuderia Toro Rosso, het zuster team van Red Bull Racing.

2015: Max Verstappen verving bij het Italiaanse team Jean-Éric Vergne en samen met zijn eveneens debuterende teamgenoot Carlos Sainz jr. was dit het rijdersduo voor 2015.

Max Verstappen werd met 17 jaar en 3 dagen oud de jongste Formule 1 coureur aller tijden wat deelnam aan een officieel Formule 1 Grand Prix weekend. Dit gebeurde op vrijdag 3 oktober 2014 waarin Max deelnam aan de eerste vrije training van de grand prix van Japan ter voorbereiding op zijn Formule 1 debuut in 2015.

Max zette het record voor jonge deelnemer aan de Formule 1 met ruim 2 jaar scherper ten opzichte van de vorige recordhouder Sebastian Vettel, eveneens afkomstig uit de Red Bull Racing familie.

Op 29 maart 2015 zette Max ook het record voor jonge puntenpakker in de Formule 1 scherper. Hij Finishte in slechts zijn 2e race op een 7e plek tijdens de grand prix van Maleisië. Zijn beste resultaat voor het seizoen 2015 waren twee 4e plekken in het kampioenschap tijdens de races in Hongarije en de verenigde staten.

In 2015 ontving Max de volgende prijzen
– rookie of the year award
– beste inhaalactie van het seizoen
– FIA action of the year award
– FIA personality of the year award

In zijn 2e seizoen in de Formule 1 begon Max Verstappen wederom voor het team van Scuderia Toro Rosso samen met zijn teamgenoot uit 2015 Carlos Sainz jr.

Tijdens de eerste 3 races van het seizoen eindigde Max in de punten, en bij de 4e race had Max een uitval beurt vanwege een motor defect. Op 5 mei werd bekend dat Max de overstap zou maken naar het team van Red Bull Racing om daar de matig presterende Danill Kvyat te vervangen. Tijdens zijn debuut voor Red Bull Racing kon Max zich geen mooiere start wensen want hij pakte namelijk als eerste Nederlander in de history van de Formule 1 de leiding in een race en wist deze uiteindelijk ook om te zetten tot winst. (Jo-hee jo-fucking-hoo, dat ik dit nog als commentator mag mee maken zei een emotionele Olav Mol tijdens de overwinning op Max Verstappen die werd bekeken door 1,1 miljoen mensen)

Team: Red Bull Racing (RBR)
Aantal WK-punten 2016: 38
Beste resultaat: eerste (Spanje, 2016)
Beste kwalificatieresultaat: vierde (Spanje 2016)

We gaan zeker nog meer zien van Max Verstappen, zowel als op het asfalt als digitaal.

Wat de release-datum en de prijs gaat zijn van de game “F1 2016” is nog niet bekend, Zodra wij dit weten, brengen we je op de hoogte.

Verstappen

Max Verstappen helemaal rechts op de cover

 

Bron: Codemasters

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek