Mei game releases

mei game releases inthegame

Is de Koningsdagkater eindelijk voorbij? Mooi zo, dan kan je je deze ochtend helemaal storten op je maandelijkse release-spotlight-fix (en zelfbedachte woorden van de Worst, zo blijkt); de game releases van mei! Welke games gaan jou blij maken deze maand? Is het Battleborn, Uncharted 4, Overwatch, of toch Disney Art Academy?

Week 1 (2 t/m 8 mei)

Battleborn
3 mei – PC, PS4, XBONE

Deze mix tussen first-person shooter en arena staat heel hoog op het lijstje van multiplayerlovers. Kies een held en ga de strijd aan met én tegen je maten, geheel in arena stijl. Bij release heb je de keuze uit 25 characters, die elk hun eigen wapens en abilities hebben. Uiteraard zal in de loop der tijd het rooster uitgebreid worden.

Shadow Complex Remastered
3 mei – PS4 (XBONE en PC verschenen eerder dit jaar)

Mocht je in 2009 niet de kans hebben gehad om deze platformer te spelen, dan krijg je bij deze een nieuwe kans! Deze Xbox Arcade original werd geprezen om de uitdagende gameplay en de storytelling. Vanaf deze datum is de remaster van de game ook beschikbaar op PS4.

Ook nog deze week:
Superhot (XBONE)
The Park (PS4, XBONE)
Kathy Rain (PC)

Week 2 (9 t/m 15 mei)

Uncharted 4: A Thief’s End
10 mei – PS4

Het lange wachten is eindelijk voorbij en de conclusie van de avonturen van PlayStation’s favo hottie ligt in zicht… Kruip voor de laatste keer in de huid van Nathan Drake en ga samen met zijn broer op zoek naar een piratenschat. Arrr, shiver me timbers, find that booty!

Doom
13 mei – PC, PS4, XBONE

Ben je het ook zo zat dat je neefje Thijs op elk familiefeest aan het opscheppen is over zijn 360 noscope in Call of Duty? Wil jij dat rotjoch eens laten zien wat een echte shooter is? Dan is dit je kans, want vandaag verschijnt de reboot van de klassieke first-person shooter Doom!

Ook nog deze week:
Stellaris (PC)
Disney Art Academy (3DS)

Week 3 (16 t/m 22 mei)

Homefront: The Revolution
20 mei – PC, PS4, XBONE

Hang wederom de rebel uit in deze sequel op Homefront en strijd met je kameraden tegen de invasie van het Noord-Koreaanse leger in de regering van Philadelphia. Mark Rutte en consorten lijken opeens zo erg niet meer…

Ook nog deze week:
Shadow of the Beast (PS4)
Valkyria Chronicles Remastered (PS4)

Week 4 (23 t/m 31 mei)

Overwatch
24 mei – PC, PS4, XBONE

Het lange wachten is voorbij en de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: de release van Blizzard’s nieuwste IP, Overwatch. Deze FPS multiplayer bevat verschillende heroes met eigen wapens en abilities. De game biedt drie gamemodi, namelijk AssaultEscort en Control.

Total War: Warhammer
24 mei – PC

De musthave voor elke turn-based strategy lover: Total War! En mocht je je extra nerdy voelen, dan zit je al helemaal goed met deze fusie van Total War-gameplay en factions uit Games Workshop’s Warhammer-serie.

Ook nog deze week:
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (PC, PS3, PS4, X360, XBONE)
Dead Island: Definitive Edition (PC, PS4, XBONE)
Daydreamer: Awakened Edition (PS4 – XBONE versie verschijnt in juni)

Jaja, dat was het alweer. Deze maand bracht je aan aantal toffe titels die je in juni waarschijnlijk ook nog zult spelen. Vind je er echter geen reet aan deze maand, kijk dan vooral uit naar de pareltjes die juni je te bieden heeft. Mirror’s Edge Catalyst? No Man’s Sky? The Technomancer? Yes please! Tot volgende maand.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek