Metroid Prime 4 mogelijk geen release in 2018

Metroid Prime 4 nintendo switch

Nintendo heeft tijdens E3 2017 een hoop nieuwe Switch games aangekondigd. Een daarvan was Metroid Prime 4, wat de fans gek maakte. Nintendo heeft tijdens de aankondiging van deze Metroid ook een release datum gegeven. Alleen lijkt de game gepushed te worden naar na 2018.

Naast de bekendmaking van de verkoopcijfers van Nintendo, hebben zij ook een document vrijgegeven waarin alle release datums staan van elke game die gepland staat voor de Switch. Twee van de E3 aankondigingen die gemaakt zijn komen ook op hun aangekondigde data uit. Dat zijn de nieuwe games van Yoshi en Kirby. Echter staat bij de nieuwe Metroid nog “TBD”. Dit hoeft niet te betekenen dat de game definitief uitgesteld wordt maar de kans is er wel.

De meest gehypte game tot nu toe is de nieuwe Pokemon RPG. Deze staat voor “2018 of later” in de lijst met de datums. Dit betekent dat deze game ook mogelijk uitgesteld kan worden. Men heeft dit echter verwacht. Pokemon Company Tsunekazu Ishihara heeft tijdens de aankondiging van de RPG bekend gemaakt dat de game niet uit gaat komen binnen één jaar tijd. Voornamelijk om de game een goede verhaallijn te geven.

Metroid Prime 4 is de laatste nieuwe titel sinds dat Corruption is gereleased voor de Wii in 2007. Deze Metroid wordt echter niet gemaakt door Retro Studios die ook de oudere series hebben gemaakt, maar door een nieuw team. Series producer Kensuke Tanabe is bekijkt het project nog steeds zorgvuldig met het nieuwe team.

Metroid en Pokemon hebben dan mogelijk géén release in 2018. Niet getreurd want staan er andere goede Switch titels klaar, zoals de nieuwe games van Yoshi en Kirby, Fire Emblem Warriors, Super Mario Odyssey en ga zo maar door!

Wanneer Metroid Prime 4 nou daadwerkelijk uitkomt is niet zeker. Er is een mogelijkheid dat de game van zijn oorspronkelijke datum wordt uitgesteld. Wij houden jullie zodra er nieuwe informatie is, op de hoogte.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek