Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  4 uur ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 dag ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  3 dagen ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  3 dagen ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  5 dagen ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  5 dagen ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  6 dagen ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  1 week ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  1 week ago
 • All geared up! Wat is jouw favoriete game merchandise? inthegame
  3 weken ago

Advertentie

Microsoft doet uitspraken over Sony 4K

playstation 4k

De keuze van Sony om geen 4K Blu-ray speler bij de Ps4 Pro ( en de slim) te voegen werd al veel besproken. Eerder deze maand werd het nieuws bevestigd. Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt of de krachtigere console, de Xbox Scorpio, wel een 4K Blu-ray speler krijgt. Toch heeft het bedrijf enkele uitspraken gedaan over Sony en waarom fysieke media nog steeds belangrijk is. 

Albert Penello, werkzaam bij Microsoft, merkte ook op dat er nog niets is aangekondigd over een 4K Blu-ray Speler. Het is volgens Pennelo wel aannemelijk dat dit de bedoeling is. Er is echter nog niets specifieks bekend. Volgens Penello blijft fysieke media, ondanks het opkomen van digitale media, enorm belangrijk. Microsoft haar visie is dat het verhaal dat zij verkopen wordt verteld door het product dat wordt verkocht. Penello merkt op dat het grappig is hoe mensen nu op de keuze van Sony reageren. De keuze stond namelijk al heel lang vast.

Microsoft Sony uitspraken 4K

Niet iedereen stemt in voor elke media format verandering. Zo zijn er veel SmartTV en 3D features gekomen waar niet iedereen voor staat te springen. Penello gelooft echt in 4K en HDR en heeft er ook zelf een. Hij had verwacht spijt te krijgen van de aankoop maar vindt het nu een net zo goede upgrade als het destijds van SD naar HD gaan was.

Daarnaast blijft fysieke media belangrijk omdat niet iedereen hetzelfde tegenover digitale media staat. De high-end fan zal 4K Blu-ray geweldig vinden maar er zullen ook plekken zijn waar ze, bijvoorbeeld door de internet verbinding, betere toegang hebben tot fysieke media.

Playstation president Andrew House ziet de trend naar streaming echter steeds meer groeien. Volgens hem is het de op een na grootste gebruikte feature van het PS4 systeem. Daarom zal meer nadruk op streaming worden gelegd. Penello deed nog een uitspraak over de PS4 Pro. De performance van het apparaat zal volgens hem niet gnoeg zijn om ware 4K te kunnen tonen. Er zijn daarom veel valkuilen ontstaan voor klanten. Sony heeft het veel over checkerboard rendering en upscaling. De Xbox One engine is bedoeld om alles in native, true 4K te tonen.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

De luisterhoek

De kijkhoek

Recent online

Profielfoto van Helldon
Profielfoto van Darkness
Profielfoto van Peter Ernster
Profielfoto van Azari
Profielfoto van remcob93
Profielfoto van owning
Profielfoto van Rowdreas
Profielfoto van Milkybum