Microsoft werkte ooit aan een Halo Mega Bloks game

halo mega bloks

Jaren geleden verscheen er een artikel op een website waarin aangekondigd werd dat er een Lego Halo game zou gaan verschijnen. Helaas bleek dit een slechte 1-april grap te zijn. Toch zat de schrijver van het artikel er niet heel erg ver naast, want in 2009 verschenen er Halo Mega Bloks.

Alhoewel de Halo Mega Bloks niets te make hadden met video games, werd er in het geheim wel degelijk gewerkt aan een titel die beide werelden zou gaan combineren.

Ontwikkeld door N-Space, een studio die haar deuren heeft moeten sluiten in 2016, werkte aan deze Mega Bloks Halo game met de codenaam”Haggar“. De ontwikkeling van de game heeft plaatsgevonden in 2013 en was bedoeld voor de Xbox 360.

Halo Mega Bloks game

Het doel en verhaal van de game zijn niet bekend. Bekende wezens en wapens uit de Halo franchise keren terug in de blokkerige versie van Halo maar toch lijkt het er op dat N-Space een nieuwe weg in wilde slaan met deze Halo game. Ze wilde niet simpelweg de eerdere Halo games na maken in blok-vorm.

Door het blokken element van de game is customisation een groot onderdeel van de game geworden. Zo is er een mogelijkheid om turrets te plaatsen en om je voertuigen te pimpen met verschillende kleurtjes, tools en zelfs wapens. Door blokjes op te rapen had je de mogelijkheid hier toe. Om jezelf te beschermen kon je de blokjes ook gebruiken om muren neer te zetten in het veld zodat je niet in het zicht van je vijanden verscheen.

Zo ver we weten had de game drie game-modes:

  • Story
  • Co-Op
  • Besieged

Story mode is de mode waarin je het verhaal doorspeelt. Dit doe je ook in de Co-Op mode, maar dan met twee personen (in split-screen). De Besieged mode was iets totaal anders.

Je kunt het vergelijken met een soort van horde mode / tower defence. Jouw basis wordt door waves van vijanden aangevallen. Je kunt je basis beschermen door muren te bouwen, vallen/mijnen te plaatsen en turrets op te zetten. Natuurlijk heb je zelf ook een geweer om een aantal covenant om te leggen.

Afgelast

Waarom de game uiteindelijk gecanceld is, is niet zeker. Of het nu komt door de launch van de Xbox One, het risico van de game als een nieuwe IP, of totaal iets anders, blijft nog onbekend. De stichter van 343 Industries, Bonnie Ross, heeft echter wel al gereageerd op het idee van een Lego/Mega Bloks Halo game voor de toekomst.

“I would say that when we first started the franchise, the thought of doing, like, a Lego Halo game was not something that our core fans thought was interesting, whereas now we’re getting requests for that.”

De gedachten waren dus al bij Microsoft en 343 Studios aanwezig, maar ze wilde niet de dat de core fans van de Halo franchise zich buitensloten voelde door een ‘kinderachtige’ game in de franchise. Gaan we dus alsnog een blokkerige Halo game zien in de nabije toekomst? wie weet.

Bekijk hier beneden de beelden van de afgelaste Mega Bloks game: Haggar.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek