Microsoft kondigt Surface Laptop aan

Microsoft Surface Laptop

Microsoft heeft op een persconferentie een nieuw product toegevoegd aan de Surface lijn. Een traditionele laptop had het bedrijf nog niet, tot vandaag. De Microsoft Surface Laptop moet de harten winnen van studenten over de gehele wereld met een zachte prijs. 

Microsoft Windows 10 S

Windows 10 S is een speciale uitgave van het allerlaatste besturingssysteem van Microsoft. Deze versie kan alleen maar apps draaien uit de zogeheten Windows Store. De Surface Laptop komt standaard met deze versie van Windows mee. Wel kun je upgraden naar Windows 10 Pro als je dit wenst. Deze S versie zou voor scholen en studenten enorm handig moeten zijn volgens Microsoft omdat het helemaal gericht is op de studie. Een upgrade naar Windows 10 Pro kost je slechtst 50 dollar. Tenzij je een onderwijsinstelling bent dan is het namelijk gratis om te upgraden naar de beste versie van het Windows 10 operating system.

 

Surface Laptop

13,5 inch groot en uitgerust met een resolutie van 2250×1500. Een batterijduur van 14,5 uur op een acculading en een zogeheten ‘deep sleep’ modes waar de batterij in precies dezelfde staat is als je hem een tijd op slaapstand laat. Dit is de Surface Laptop. De laptop is ook uitgerust met het dunste touchscreen ooit volgens Microsoft en claimt dat de laptop sterker is als een Macbook Pro.

Er zullen minstens twee varianten op de markt komen. Met een i5 en een i7 processor. Ook zullen er verschillende opties mogelijk zijn om hoger RAM geheugen te kiezen of een grotere harde schijf.

De laptop is beschikbaar in maar liefst vier kleuren. De startprijs is 999 dollar en hij is vanaf 15 juni verkrijgbaar. 

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek