Microsoft kondigt Xbox E3 briefing aan

Microsoft E3 halo

Over een maand begint de E3. Microsoft heeft al meerdere teasers uitgebracht die hints geven over wat we kunnen verwachten. Daar onder zullen een aantal Japanse publishers een aandkondiging doen. Microsoft maakt nu duidelijk dat er nog veel meer aankomt.

Microsoft zegt hard te werken aan de plannen voor E3. Mike Nichols, werkzaam bij Microsoft, sprak over een grote briefing met veel nieuwe games. Nichols beweerde dat dit de grootste E3 briefing tot nu toe zal zijn. Hij zegt enthousiast te zijn over de reacties van fans.

Vorig jaar wisten we dat de Xbox One X een grote highlight zou zijn. Dit jaar weten we echter weinig over wat er komen zal. Er werd enkel gesproken over positieve veranderingen. Het bedrijf gaat dan ook gebruik maken van het Microsoft theater, dat in de buurt van de E3 show ligt. Alle activiteiten zullen dan ook daar plaats vinden.

Halo 6 microsoft e3

De hoop is natuurlijk dat er een Halo 6 aankondiging komt. Het zesde deel van de game serie is wel besproken maar niet aangekondigd. Zo werd duidelijk dat het volgende deel in de serie wel een splitscreen mode zou krijgen. In Halo 5 was dat niet het geval. Bonnie Ross, executive van 343 industries maakte dat al in 2017 bekend tijdens een speech bij DICE. Volgens Ross was het ontbreken van een split screen mode in Halo 5 een pijnlijke maar leerzame ervaring. Daarbij werd ons verzekerd dat elke aankomende FPS game split screen zal bevatten.

Daarnaast word er gewerkt aan een streaming service die op Playstation Now lijkt. Er werd al eerder aan de streaming service gewerkt. Dit bleek echter te duur. Het gaat om een service die er voor zal zorgen dat spelers voor sommige type content geen console nodig hebben. Een prototype van de service bleek in staat om Halo 4 naar een windows phone en PC te streamen. In 2014 bleek dat er nog steeds gewerkt werd aan de streaming service. Het vertrouwen in de streaming service lijkt nu nog groter te zijn.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek