Microsoft oktober evenement

Microsoft

Microsoft heeft gisteren een evenement gehouden waar ze ons een kijkje hebben laten nemen welke producten er het aankomende jaar uit zullen gaan komen. Er waren al wat geruchten en een enkele dingen gelekt maar toch wist Microsoft het voor elkaar te krijgen om toch nog met een aantal verrassingen te komen.

Microsoft heeft gister een persconferentie gehouden en heeft daar meer over haar toekomst verteld. Zo wist het bedrijf ons te vertellen dat er al op meer dan 110.000.000 apparaten Windows 10 ondertussen staat. Maar hier bleef het niet bij ze hebben een groot aantal aan nieuwe producten aangekondigd in alle soorten hardware markten.

Hololens

We beginnen met informatie over Hololens. Er is een nieuwe game getoond genaamd Project Xray en deze laat zien waar toe Hololens allemaal in staat is. Daarnaast is er zoals op onderstaande video te zien is een controller uitgebracht welke het mogelijk maakt je virtueel wapens en andere objecten vast te laten houden. Afsluitend is er voor ontwikkelaars een ontwikkelings kit uitgebracht. Deze kit komt uit in het eerste kwartaal van 2016 met een prijskaartje van $3000.

Microsoft Band

Microsoft heeft een nieuw Microsoft Band aangekondigd welke de oude moet gaan vervangen. Dit fitness horloge maakt gebruik van Gorilla Glass 3 waardoor hij meer tegen een stootje kan en beter weerstand heeft tegen krassen. Het apparaat is nu ook voorzien van een gebogen scherm en is te koop vanaf 30 oktober voor een prijs van $250.

Microsoft Band

Surface Pro 4

Surface Pro

Een sterke apparaat lijn voor Microsoft is de Surface lijn, de tablet die jouw laptop moet gaan vervangen. Het vierde deel uit deze generatie is gisteren aangekondigd en brengt weer een aantal verbeteringen tegenover het vorige deel. Het apparaat is 12,3 inch groot en bevat Gorilla Glass 4. Microsoft zegt dat dit apparaat 30% sneller is als een Surface Pro 3 en 50% sneller is als de Macbook Air van Apple. Het touchpad welke zit in de vernieuwde Type Cover wordt voorzien van een vingerafdruk scanner welke het unlocken van je Surface mogelijk maakt. Deze cover is ook te gebruiken op de Surface Pro 3.

Ook is er een vernieuwde pen uitgebracht welke een jaar lang op een lading kan doen en aan de achterkant gebruikt maakt van een ‘gum’ waardoor je tekst en tekeningen kan verwijderen. Deze Surface Pro 4 is vanaf 26 oktober te koop en het goedkoopste model is $899.

Microsoft Lumia

Lumia

Hoe goed de Surface lijn het doet, zo lastig heeft de telefoon lijn van Microsoft het. Ze proberen hier wat aan te doen met de Lumia 950 en de Lumia 950XL. De 950 heeft een 5,2 inch scherm en de XL heeft maar liefst een 5,7 inch scherm met beide een WQHD(2560 x 1440) resolutie en AMOLED scherm. Beide telefoons zijn geschikt gemaakt voor Windows Continuum, dit betekend dat jij thuis je telefoon gewoon kan gebruiken alsof het een computer is. Beide toestellen hebben 32GB geheugen aan boord en kunnen uitgebreid worden met een Micro SD kaart. De batterij is hiernaast ook nog eens vervangbaar en wordt er gebruikt gemaakt van een iris scanner om jouw telefoon te unlocken. Als laatste zit er in de telefoons een 20MP camera welke weer zorgt voor waarschijnlijk enorm goeie foto’s. De Lumia 950 kost $549 en de grotere variant gaat straks voor $649 over de toonbank.

One More Thing

Surface Book

Microsoft was naar mijn mening al goed op weg om een nieuw gezicht te krijgen zoals je in mijn DG Thinks kon lezen. Deze mening wordt alleen maar kracht bij gezet door deze presentatie en vooral het laatste product. Microsoft haar eerste laptop ooit gemaakt heeft een 13,5″ scherm met een resolutie van 3000×2000. Microsoft claimt dat deze laptop tot 2x sneller is als een Macbook Pro. Ik kan heel veel uitleggen over dit geweldige product maar dit is een goed moment om beelden hun werk te laten doen:

Tijdens de presentatie zagen wij de eerste keer alleen tot ongeveer 1 minuut. De zaal werd letterlijk Apple achtig krankzinnig toen het filmpje nog eens werd getoond met een grootse laatste afsluiter die ze nog niet hadden aangekondigd. Deze laptop is te koop vanaf 26 oktober en begint bij een prijs van $1500.

Microsoft is op weg naar groot succes is mijn mening, wat is jouw mening? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek