Microsoft released mobiele Partychat-app voor Xbox

Microsoft heeft een update voor hun mobiele Xbox-app uitgebracht waarmee Xbox-spelers gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. De app ondersteunt nu partychat waarmee spelers met elkaar kunnen praten en chatten op hun mobiele telefoons.


In december 2017 testte Microsoft de functie al uit op Android via een bèta-versie van de Xbox-app. Door de update kunnen vanaf nu ook spelers met iOS-systemen gebruik maken van de partychat in de app.

Met de partychat-functie kunnen meerdere spelers tegelijkertijd met elkaar in een party praten of tekstberichten versturen. Spelers die gebruik willen maken van de Xbox-app moeten aangemeld zijn bij Xbox Live.

Sony bracht in 2015 ook al een speciale PlayStation-app uit waarbij spelers met elkaar kunnen communiceren. Hierbij is het alleen mogelijk om de vriendenlijst te raadplegen, te kijken wie er online is en wat ze spelen en typeberichten, bijlages, virtuele PlayStation-stickers en audioberichten naar andere gebruikers of groepen te versturen.

De Xbox-app is nu te downloaden voor Android -en iOS-apparaten.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek