Microsoft “steelt” advertentie idee van Reddit gebruiker

PUBG Xbox One Launch

Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) is een razendpopulaire game. PUBG is onlangs verschenen voor de Xbox One en Xbox One X. Alhoewel de launch van de game op de console nogal wat gemengde meningen bevat, is iedereen het eens over dit incident.

Microsoft heeft een Tweet op Twitter geplaats waarin de bovenkant van een Xbox One console is verdwenen. In plaats van de bovenkant van de console zie je nu een grasveld met een character uit PUBG en de welbekende lootcrate.

Blijkbaar is Microsoft niet de bedenker van deze artwork, maar is het Reddit gebruiker Macsterr, die eerder een advertentie idee deelde over de launch van PUBG op de Xbox One consoles. In deze thread zie je de duidelijke overeenkomsten tussen beide ontwerpen.

Inmiddels lopen de reacties de spuigaten uit in de Reddit thread en ook op Twitter laten gebruikers hun mening horen over deze actie. Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op het incident. De maker van het ontwerp heeft daarnaast geen “credit” gekregen voor het ontwerp en is niet benaderd door Microsoft met de vraag of zijn ontwerp gebruikt mocht worden. Daar is het nu hoe dan ook te laat voor.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek