Microsoft toont details backwards compatibility

Xbox One

Microsoft heeft vandaag op zijn Xbox One media briefing meer informatie gegeven over de backwards compatibility welke later dit jaar naar alle Xbox One systemen moet komen door middel van een gratis update. Ook heeft het bedrijf meer informatie gegeven over hoeveel games we bij launch kunnen verwachten en wanneer wij Windows 10 mogen zien op onze Xbox One consoles.

Het is augustus en dat kan maar één ding betekenen: De Gamescom is officieel weer van start gegaan bij ons buurland Duitsland. Microsoft heeft Gamescom afgetrapt met hun media briefing waar veel nieuwe details zijn gegeven over opkomende games voor Windows 10 en de Xbox One. Misschien wel één van de meest besproken aankondigingen van afgelopen E3 was het uit de doeken doen van Xbox 360 spellen welke je op de Xbox One kon spelen, backwards compatibility. Microsoft heeft vandaag onthuld dat er wanneer de functie beschikbaar wordt 100 spellen werkend zullen zijn op de Xbox One. Daarbij is ook aangekondigd dat alle toekomstige ‘games with gold’ spellen backwards compatible zullen zijn wanneer de functie eenmaal is uitgerold. Mensen die dus elke maand hun Xbox 360 games toevoegen zullen bij uitrol van deze functie een grote catalogus hebben al om te spelen. Naast dat Microsoft details heeft gegeven over backwards compatibility heeft het ook informatie gegeven wanneer de Xbox One gebruik gaat maken van het nieuwste OS van Microsoft, Windows 10. Wanneer de backwards compatible service is uitgerold krijgt iedere Xbox One ook een update van het dashboards welke gebruik maakt van Windows 10.

Xbox-One

Microsoft is druk bezig om zich weer een weg te vinden in de harten van gamers door features toe te voegen waar gamers veel om hebben gevraagd. De update voor backwards compatibility komt tezamen uit met de dashboards update, welke ondersteund wordt door Windows 10, vanaf november van dit jaar in een gratis update.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek