Microsoft trekt de stekker uit Xbox Kinect

Xbox Xbox One Microsoft Update

Zoals iedere console tegenwoordig gebruik maakt van een camera, heeft Microsoft Kinect ontwikkeld voor de Xbox spelers. Toch na zoveel jaar trekt het bedrijf de stekker eruit.

De Xbox Kinect camera is net zoals de consoles, Xbox 360 en Xbox One, miljoenen keren verkocht geworden. De camera heeft dan ook veel kritiek gekregen van veel mensen maar deed toch netjes z’n werk. Microsoft heeft echter besloten om er een einde aan te breiden. Dit betekent dus dat productie van het accessoire stil wordt gelegd en de exemplaren die nu in de winkel liggen tevens de laatste zullen zijn.

Het nieuws is bekend gemaakt door de ontwerper van de Xbox Kinect camera Alex Kipman en Xbox’s Marketing Manager Matthew Lapsen in een interview. Er komt dus een einde aan maar ondersteuning voor de camera zal altijd blijven. Geen zorgen over de toekomst van je oude kinect games of het gebruik van je stem om de Xbox console te besturen.

xbox microsoft kinect camera

Dit komt echter als verassing. Het begon allemaal halverwege de levenscyclus van de Xbox 360. Door de camera werden voornamelijk nieuwe games mogelijk gemaakt, denk bijvoorbeeld aan Dance Central. Sinds het een onverwachts groots succes was besloot Microsoft meer te doen met de Kinect. De Kinect zat vanaf de Xbox One launch standaard in het pakket waardoor de prijs van de console flink opgeschroefd werd.

Na een lang onderzoek had Microsoft besloten om de console ook zonder Kinect te verkopen. De hoofdreden was dat mensen de voice commands niet gebruikten en verder de camera nutteloos was. Hierdoor ging de prijs ook flink omlaag waardoor meer mensen de Xbox One gingen aanschaffen. Deze beslissing was echter te laat genomen omdat veel mensen in die tijd overgestapt waren naar Playstation.

De eerste hint dat Microsoft ging stoppen met Kinect kwam echter met de Xbox One S. Deze had geen input voor de Kinect die de standaard console wel heeft. De aankomende Xbox One X heeft echter ook geen Kinect ingang.

Wat vinden jullie ervan dat de productie van de camera wordt gestopt? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek