Microsoft Xbox Scorpio specificaties eindelijk aangekondigd

Xbox Scorpio specificaties

Digital Foundry had vandaag de eer om de Microsoft Xbox Scorpio specificaties aan te kondigen. In dit artikel lees jij alles over de nieuwste console van Microsoft

Xbox Scorpio Specificaties

Er zijn wat filmpjes uitgegeven door de heren van Digital Foundry waarin meer bekend wordt gemaakt over de specificaties. Voordat we daar naar toe gaan kijken we eerst even naar de volgende afbeelding:

Xbox Scorpio Specificaties

Zoals je ziet heeft Project Scorpio dus een aantal voordelen op de PlayStation 4 Pro van Sony. De CPU is iets hoger geclockt en de GPU is beter. Ook is er meer RAM geheugen beschikbaar voor de console. Ook niet geheel onbelangrijk is dat 4K UHD Blu-ray speler welk niet in de PlayStation 4 Pro zit.

Voor mensen die uitgebreid willen horen over deze specificaties kunnen terecht bij het volgende filmpje:

Oude games, beter

Oude games zullen ook profiteren van de betere hardware van Xbox Scorpio. Spellen kunnen een hogere framerate halen door de betere hardware. Dit zagen we natuurlijk al tussen de Xbox One en Xbox One S. Maar dit zou nu nog meer aanwezig moeten zijn. Textures moeten zijn aangepast doordat gebruik wordt gemaakt van hogere resoluties en downsampling. Ook is het met Project Scorpio mogelijk om 4K op 60FPS op te nemen. Als laatst is de laadtijd drastisch aangepakt.

Digital Foundry heeft een video online gezet waarin alles nog eens besproken wordt:

Wat vind jij van de Microsoft Xbox Scorpio specificaties? Laat het ons weten in de comments! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek