Mighty Number 9 verschijnt in februari

Mighty Number 9, het spirituele vervolg op de iconische Mega Man serie van Keiji Inafune zal eindelijk het licht zien op 9 februari 2016. Na vele jaren wachten en talloze…minder geweldige Mega Man titels zal Mighty Number 9 voor maker Keiji Inafune een kans zijn om de wereld nieuw leven in te blazen, echter niet in de vorm van de al bekende Blue Bomber.

In 2013 werd de Kickstarter van Mighty No. 9 aangekondigd met een benodigd doel van $900.000. De reacties van de fans waren overweldigend waardoor het doel al gehaald werd binnen twee dagen. Het team achter MN9 gaf hierna aan dat wanneer ze nog meer van hun targets zouden halen, de game alleen maar groter zou worden.
Uiteindelijk zou de game na een maand $4,046,579 ophalen waardoor verschillende stretch goals gehaald werden.

Aanvankelijk zou de game uit komen op 15 September 2015 maar werd hij uitgesteld tot februari 2016 voor, zoals gewoonlijk, onduidelijke redenen. De game zal uit komen voor alle huidige consoles en handhelds. Of dit voor Europa ook betekent dat er een fysieke release zal komen is nog onduidelijk, veel games die in Japan het levenslicht zien worden hier alleen uitgebracht in een digitaal formaat.

Hoewel de receptie voor het concept van de game aanvankelijk zeer positief was, blijkt dat veel van de Kickstarter fans zich hebben beklaagd voor het lange wachten op de game. Zij voelen dat zij niet serieus genomen worden vanwege de laksheid waarmee informatie betreffende delays naar buiten wordt gebracht, terwijl zij wel de reden zijn dat de game gemaakt kan worden.

Dit probleem komt vaker voor bij games die hun development te danken hebben aan Kickstarter. Hoewel het concept van crowdfunding razend populair is, ziet bijna 1/3 van de concepten die hun financieringsdoel haalden nooit het levenslicht.

Populaire games die worden of werden bekostigd door Kickstarter zijn het op E3 aangekondigde Shenmue III en de isometrische RPG Pillars of Eternity.

Bekijk hier de trailer van Mighty No. 9;

Mighty No. 9 verschijnt op 9 Februari in Amerika en op 12 Februari wereldwijd voor Playstation 3/4, Xbox 360/One, WiiU, 3DS en Playstation Vita

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek