Nintendo’s eerste mobiele game Miitomo uit

nintendo logo onderhoud 3ds switch wii u

We weten al een tijdje dat Nintendo plannen had om zijn games en applicaties ook elders onder te brengen, in plaats van exclusief op hun eigen hardware. Vandaag is in Japan Nintendo’s eerste mobiele game uitgebracht genaamd Miitomo.

Zoals de naam van het spel al een beetje verklapt, gaat MiiTomo over de welbekende Mii’s die we al kennen vanaf de Wii. Je kunt een Mii poppetje maken en deze aanpassen en daarmee games spelen waar je weer leuke dingen mee kan kopen. Ook is het zo dat je gegevens kunt delen met andere mensen. Het is een kleine applicatie, echter moeten we niet vergeten dat het bedrijf een paar jaar geleden nog liever failliet zou gaan als dat het iets op de mobiel wilde uitbrengen. Tijden veranderen, zo te zien, en Nintendo voelt zich gedwongen om meer open te zijn met wat zij in huis hebben zodat zij meer mensen kunnen bereiken.

Aangezien de game op dit moment alleen nog maar uit is in Japan zijn er nog weinig filmpjes waar wij veel uit kunnen opmaken. Wel is er een Engelse video gevonden, welke jij hieronder kunt gaan bekijken:

Nintendo zal waarschijnlijk meer doen met het mobiele platform. In de toekomst kunnen wij bijvoorbeeld ook nog Pokemon GO verwachten op de telefoon. Het zijn dus niet alleen maar simpele games en applicaties die worden vrijgegeven door de grote N, maar ook spellen waar je zeker naar uit kan gaan kijken. Hoe het allemaal uitpakt is natuurlijk nog even afwachten maar het is ergens wel spannend om te zien dat het bedrijf meer open is geworden. Het is sowieso een spannend jaar voor het bedrijf aangezien de Nintendo NX eraan zit te komen. Geruchten gaan dat dit een mix wordt van een Nintendo handheld en een Nintendo console.

Hoe vind jij het dat Nintendo meer open is met hun games? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek