Mijn eerste Blade & Soul Beta ervaring

Ik wacht al er al jaren op dat Blade & Soul eindelijk een debuut maakt in Europa en een hoop anderen waarschijnlijk ook. 16 Januari is het dan zover en zal de game releasen, bij die tijd zal ik dan ook de Game gaan reviewen maar eerst wil ik het even kort gaan hebben over de Beta!

Ik zal niet heel diep in detail gaan omdat ik er maar een beperkt aantal uren in heb kunnen duiken en om het feit dat het natuurlijk nog in Beta is en er misschien wel een aantal dingen gaan veranderen. De game bevat een aantal classes:

  • Blade Master & Dancer, kortgezegd rondzwaaien met je zwaard en snel DPS’en waarbij je ook een aantal long-range attacks hebt waarbij je bijvoorbeeld je blade gooit.
  • Assassin, zoals een Thief of Ninja in de meeste games, veel DPS maar ook snel dood als je niet weet hoe je moet spelen.
  • Destroyer, overal doorheen beuken en alles kapot maken met jouw megagrote Axe, hoge DPS en DEF.
  • Force Master, eigenlijk een beetje de Mage, werkt met elementen.
  • Kung-Fu Master, Gebruik jouw eigen vuisten of klauwen om je enemy in stukken te snijden of in elkaar te slaan, deze class werkt met combo attacks en is ook volgens velen de moeilijkste class om te leren.
  • Summoner, eigenlijk een beetje de heal class, maar dan met een extra, je eigen kat!

Het enige wat jammer is aan de game is het feit dat niet elke race elke class kan hebben, bijvoorbeeld een summoner en blade dancer kun je alleen spelen als je de Lyn race kiest.

433px-Summoner 447px-Hong_character_6 504px-Hong_character_9

De graphics van de game vond ik overweldigend en ik heb echt genoten van het kijken naar de gebieden, ook al waren sommige ondergrondse gebieden nogal hetzelfde, heb ik in ieder geval bovengronds hemels genoten! De cinematics in deze game zijn over-de-top en super om te zien, zoals ik ze in deze game heb gezien heb ik ze nog nooit echt in een MMORPG gezien. Daarom wil ik dit even versterken door jullie een cinematic te laten zien.

Over cinematics en cutscenes gesproken wil ik het ook nog even hebben over de quests en storyline. De storyline wordt aangegeven als een gele marker en side-quests worden aangegeven met een blauwe marker.. Ook zijn er speciale quests die groen of paars worden. De storyline is tegen mijn verwachtingen in heel erg aangrijpend en goed geschreven. Ik ga natuurlijk niks spoilen over de story voor jullie maar geloof me als ik zeg dat je er wel in gaat zitten! Ook de side-quests zijn erg verschillend en elke class die jij speelt maakt die experience weer heel anders.

Je kunt ook uit twee factions kiezen om je bij aan te sluiten en van deze krijg je op een vroeg level al een outfit die je toegang geeft tot open world PvP.. hier heb ik in het begin wat mindere ervaringen mee gehad maar hoe hoger je leveled hoe leuker het wordt om tegen andere spelers te vechten en je class te masteren. Om het af te sluiten wil ik jullie even een duel laten zien tussen verschillende online spelers.

Hebben jullie al zin om jullie handen blauw te spelen aan deze game? ik in ieder geval wel! De game zal in januari releasen, de data verschillen omdat niet iedereen een founder-pack heeft en de headstart krijgt. Rond het einde van januari kunnen jullie een review verwachten van de full game dus hou vooral de site in de gaten en laat jullie mening weten!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek