Minecraft-bedenker ontvangt prijs tijdens Game Developer Conference

Game Developer Conference Award winner Notch

Tijdens de Game Developer Conference Awards in maart krijgt Minecraft-bedenker Markus ‘Notch’ Persson een Pioneer-award voor het maken van de populaire bouwgame.

De game, die werd ontwikkeld door Persson en zijn team Mojang, is sinds zijn release meer dan 70 miljoen keer verkocht en is op bijna elk huidig platform beschikbaar. Daarbij was de game mede-verantwoordelijk voor het populair maken van Early Access-releases, waarbij games voordat ze af zijn al speelbaar worden gesteld. Daarnaast ontvangt Tracy Fullerton de Ambassador award tijdens de Game Developer Conference. Fullerton werkt bij het onderzoekscentrum Game Innovation Lab.

Persson richte Mojang op in mei 2009, maar verliet het bedrijf in 2014 na de verkoop aan Microsoft voor een slordige 2.5 miljard dollar.

De veteraan van Microsoft, MTV en Sony is tevens directeur van de gamesprogramma op de Universiteit van Zuid-Californië (USC) en speelden een rol in de ontwikkeling van indie-games zoals fl0w, Cloud en The Misadventures of P.B. Winterbottom. De zestiende Annual Game Developers Choice Awards worden op 16 maart gehouden. De Game Developer Conference zelf is van 14 tot en met 18 maart. Dagelijks gaan er gemiddeld nog altijd ongeveer zo een 10.000 exemplaren van minecraft over de toonbank voor €20,-.

minecraft hogwarts

Ook binnen intheGame.nl heeft Minecraft het goed gedaan, en doet de game nog steeds goed. Over 2 dagen starten wij met onze nieuwe minecraft server met een in-huis ontwikkelde modpack genaamd ‘iTG Craft’.

Meer informatie over onze nieuwe server kun je hier vinden.

 

 

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek