Microsoft lanceert klaslokaalversie Minecraft

Microsoft komt binnenkort met een versie van de open wereld-game Minecraft voor in het klaslokaal. Met Minecraft: Education Edition kunnen docenten lessen voorbereiden die zich in de game afspelen.

Het zou bijvoorbeeld mogelijk kunnen zijn om in de Franse Revolutie rond te lopen en de geschiedenisles op die manier tot leven te brengen. Maar er valt ook te denken aan wiskunde- of natuurkundelessen. Om dit allemaal te kunnen realiseren heeft de Zweedse ontwikkelaar van Minecraft een aantal functies toegevoegd aan deze Minecraft uitvoering.

Landkaart

Zo is de landkaart verbeterd, kunnen docenten bepaalde grondstoffen aanwijzen die de leerlingen moeten gebruiken en is er een functie ingebouwd die het makkelijk maakt voor docenten om screenshots van de plaatsen waar de les plaatsvond, op te slaan.

Bekijk hier alvast de introductievideo van Minecraft Education Edition:

Website

Naast de Education Edition lanceert Microsoft ook een website waar onderwijsprofessionals die Minecraft gebruiken, werelden en lesplannen kunnen delen.

Microsoft is volgens The Verge van plan om 5 dollar per jaar per docent en leerling te vragen voor gebruik. Minecraft: Education Edition moet komende zomer uitkomen. Of de scholen hier in Nederland in mee gaan is nog niet bekend. Persoonlijk denk ik dat dit het leren wel wat gemakkelijker zal maken, maar niet alles kun je met Minecraft oplossen. Zo wordt het bijvoorbeeld moeilijker om taalkunde te oefenen in de Education versie van het open wereld spelletje. Waarschijnlijk zullen wij hier nooit iets van terug zien in de Nederlandse klaslokalen, aangezien games bijna altijd geassocieerd met geweld.

Zou jij dit op jou school willen zien en denk jij dat dit leerzaam is? Meld het ons in de comments hieronder.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek