Minecraft online op de Switch gaat via Xbox Live

Minecraft

De afgelopen dagen is bekend geworden dat Minecraft een update krijgt die cross-play mogelijk gaat maken. Door deze update wordt het mogelijk dat je progressie toegankelijk is op de platformen van Xbox, PC, Nintendo Switch en mobile. Om gebruik te maken van cross-play en online te kunnen spelen met andere platformen moet echter wel via Xbox Live ingelogd worden.

De komende grote update van Minecraft gaat cross-play mogelijk maken. Dit nieuws is ons bekendgemaakt tijdens de E3. De cross-play is op dit moment bevestigd voor de platformen Xbox, PC, Nintendo Switch en mobile. Sony lijkt niet mee te gaan werken aan dit project, maar het zou altijd nog kunnen gebeuren in de toekomst. Er is echter wel een ding dat belangrijk is voor de Nintendo Switch-gebruikers. Om online te kunnen spelen met andere platformen heb je namelijk niet genoeg aan een My Nintendo account. De online service van Minecraft zal namelijk via Xbox Live gaan. Ook op de Switch moeten spelers dus inloggen op een Xbox Live account om Minecraft online te kunnen spelen. Dit gaat trouwens niet over een Gold abonnement, dus er zitten geen extra kosten aan verbonden.

Xbox Live

De vraag is nu natuurlijk waarom het nodig is om in te loggen op Xbox Live om Minecraft online te kunnen spelen op de Switch. Hier zijn enkele antwoorden op gegeven tijdens de Giant Bomb E3 2017 Live show door de baas van Xbox (Bron: Gamespot). In het interview legt hij namelijk uit dat het gemakkelijker is als de cross-play service via één platform werkt. Omdat al het Minecraft verkeer via Xbox Live gaat, is het gemakkelijker om savedata op meerdere platformen te kunnen bereiken. Daarnaast kunnen op deze manier ingame aankopen op elk platform in je inventory gevonden worden. Als de game namelijk niet een vast account heeft waar deze aankopen aan toegevoegd worden, zou het ingewikkeld worden om de items op elk platform te laten verschijnen.

Naast de voordelen die het verloop van de online service van Minecraft via Xbox Live biedt, heeft het waarschijnlijk ook een groot nadeel. Het zou namelijk wel eens de reden kunnen zijn dat PlayStation niet aan het cross-play project mee wil werken. De online diensten van Xbox en PlayStation zijn directe concurrenten van elkaar en om deze reden ziet PlayStation waarschijnlijk liever niet dat PS-gebruikers Minecraft online moeten spelen via een Xbox Live account.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek