Minecraft stelt 4k en switch multiplayer update uit

De aangekondigde grafische update voor Minecraft, door ontwikkelaar Mojang het Super Duper Graphics Pack genoemd, is uitgesteld naar volgend jaar. Dat maakte Mojang bekend tijdens zijn jaarlijkse MineCon-evenement dat zaterdag plaatsvond.

De optionele grafische update, die vooralsnog alleen voor de Xbox One- en Windows 10-versie is aangekondigd, voegt meer details en effecten toe aan de spelwereld en stapt daarmee gedeeltelijk af van het iconische blokkerige uiterlijk van de game.

Het spel krijgt bijvoorbeeld dynamische licht- en watereffecten en blokken krijgen zichtbare afrondingen. Ook worden verschillende vijanden en gebouwen en instances voorzien van verschillende details en uitbreidingen.

Helaas is de Super Duper Graphics Pack geen gratis update, de exacte prijs of releasedatum is nog niet bekend. in de tussentijd zul je genoegen moeten nemen met mods.

Er wordt ook gewerkt aan een gratis update, die betere belichting en ondersteuning voor een 4K-resolutie toevoegt aan. Ook daarbij ontbreekt een concrete datum.
Mojang maakte daarnaast bekend dat spelers die Minecraft voor de Nintendo Switch gekocht hebben, dit jaar nog niet met spelers op andere platformen kunnen spelen. Ook die update wordt uitgesteld naar volgend jaar.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek