Minecraft tips en trucs Deel 2

Minecraft

Welkom bij deel 2 van deze Minecraft Tips & Trucs waar we het vandaag gaan hebben over alles wat je moet weten voor het bouwen van een basis. Deze serie van tips en trucs zijn bedoeld voor nieuwkomers tot de game, die geen tot weinig kennis hebben van Minecraft en haar gevaren!

Het beste is, dat je je eerste basis bouwt bij het punt waar je spawnt. Dit is vooral handig wanneer je nog geen bed hebt kunnen maken, zo ben je toch nog veilig in de nacht. Maar ook als je een keer dood gaat, dat je dan niet zo ver hoeft te lopen voordat je bij je basis bent. Het beste is om je de eerste nacht, goed op te sluiten en zorgen voor goede verlichting. Zonder deze verlichting zullen er ook “mobs” spawnen in je basis. Met verlichting gebeurd dit dus niet.

minecraft

Schuilplaats

Op dag twee ga je je schuilplaats uitbreiden. Je kunt dit doen door gewoon in een rots te gaan hakken, maar je kunt ook gehakte blokjes gebruiken om zelf een basis mee te bouwen. Deze keuze is ieder voor zich. Ik persoonlijk vind het makkelijkste een huisje bouwen van keistenen.

Waar je tijdens de bouw van je basis op moet letten is dat je geen donkere hoekjes hebt en geen opening naar de buiten wereld. Alleen op die manier ben je veilig! Het volgende wat je kunt maken zijn glas en een deur om naar buiten en naar binnen te gaan. Een deur maak je met 6 houten planken en glas maak je door zand te smelten in de oven. In je basis kun je een paar handige meubels neer zetten zoals een werkbank, oven en een of misschien meerdere kisten.
Zo in het begin raak je soms uitgekeken om op de zelfde plek te blijven. Om dit een beetje in de hand te krijgen kun je de boel gaan uitbreiden zodat je ook ruimte gaat maken om je grondstoffen te ordenen en vervolgens de buurt te verkennen. Vanuit je huisje kun je ook je eigen mijn gaan graven. Zorg er wel voor dat je de juiste tools hebt zoals een pickaxe om te hakken, en een zwaard om je te verdedigen. Het is natuurlijk ook handig om een paar fakkels mee naar beneden te nemen aangezien het daar donker is op plaatsen waar geen daglicht komt.

Wat je ook kan helpen is een eeuwige water bron. Deze maak je uit een 1×3 of een 2×2 kuil met stilstaand water. Telkens als je hier een emmertje water uit neemt, blijft deze zich opnieuw vullen met water. De eeuwige waterbron is ook handig als je een toverdrank-brouwerij toevoegt.

minecraft

boven een 2×2, beneden een 1×3 waterbron

Alleen maar blokjes hakken gaat je vervelen. Daarom is het raadzaam om ook andere activiteiten te ondernemen, zoals het bouwen van een boerderij. Op die boerderij kun je boomakkers gaan beginnen. Hout is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt in het spel. Want als je eens een keer dood gaat, kun je van hout weer snel een zwaard, bijl, en een pikhouweel maken. Houten tools gaan helaas niet zo lang mee als stenen of ijzeren tools, maar misschien is het voldoende om je weg terug te vinden naar jouw basis.

Tot zo ver het tweede, korte, deel van deze reeks, de volgende keer gaan we het onder andere hebben over verborgen biotoop geheimen! Maar dit lees je volgende week.

Heb jij nog tips en trucs voor het starten in een nieuwe wereld, laat het weten in de comment sectie hier beneden. Koop Minecraft hier op de officiele site.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek