Minecraft tips en trucs – Deel 1

Minecraft

In deze reeks vertel ik je over alles dat je nodig hebt als je Minecraft net bent gaan spelen of als je net een nieuwe wereld in gaat. Maar beginnen in Minecraft kan moeilijk zijn, vooral als je het spel net begint te spelen. Zowel voor beginners, als voor gevorderen.

Begin:

De plek waar je Minecraft avontuur begint is je “spawnpoint”. Tot dat je eens een keer je bed hebt kunnen maken, blijf je op die plek terug komen als je dood bent gegaan. Een kompas wijst altijd naar deze plek. Daarom is het een goed idee om een grenspaal te bouwen, zodat je je makkelijk kunt oriënteren als je in de buurt bent. Als je afdwaalt en een basis bouwt en vervolgens dood gaat, moet je weten hoe je naar die basis terug komt vanaf je spawnpunt.

Minecraft

Grenspaal in Minecraft

De langste reis begint met de eerste stap! Maar loop je zelf niet voorbij. Neem de tijd om de fijne kneepjes (en blokken uiteraard) te leren voordat je aan een groter project begint.

Zelfs als je Minecraft in Peaceful (Vredig) speelt, waar vijanden niet bestaan en je nooit honger krijgt, zijn er tal van manieren om dood te gaan. Lava, onverwachts vallen, verstikking en ga zo maar door. Ze sturen je allemaal terug naar het begin, en je zakken (slots) zijn leeg. Maar geef niet op! Elke keer dat je sterft en terug komt (het klinkt een beetje cru en creepy), herstel je veel sneller en gemakkelijker.

Kistjes:

Dat je een paar keer dood gaat, is niet erg. Maar telkens je spullen kwijt raken is niet zo handig. Daarom is het handig om een kistje te bouwen en daar je spullen in te doen. Een kistje bouw je met 8 planken en van elke soort is mogelijk deze te gebruiken. In de kisten kun je allerlei nuttige dingen bewaren, zodat je deze niet opnieuw hoeft te verzamelen als je dood bent gegaan.

Minecraft

Een kistje maak je van 8 planken van elk soort

2016-05-16_19.31.04

De eerste nacht:

Thuis in het donker rond dwalen kan leuk zijn, maar niet als dat vol zit met krijsende en ontploffende monsters. In Minecraft betekent zonsondergang geen romantische aangelegenheid, maar dat je jezelf in veiligheid moet brengen. Het liefste ergens waar de muren stevig zijn en er iets van licht is. Tijdens de nachtelijke uren kun je je zelf bezig houden met je inventaris en grondstoffen te ordenen, of te slapen.

In elke modus, behalve vredig, gaat je voedselbalkje langzaam kleiner worden. Als dit gebeurt, verlies je vermogen en word je gezondheid minder. Voedsel vinden is noodzakelijk maar niet moeilijk. In een later stadium van het spel kun je zelf je voedsel gaan kweken en verbouwen, maar tot die tijd moet je het doen door koeien, kippen en varkens te doden. Een paar klappen met een houten zwaardje moet al voldoende zijn, maar let op; als je ze allemaal doodt, dan heb je niks meer te eten. Dus laat er een paar in leven om zo de kudde weer uit te breiden. En onthoud dat voedsel bereiden in een oven meer punten oplevert.

Tot zo ver het eerste deel van deze reeks, in de volgende serie gaan we het onder andere hebben over het bouwen van een basis! Dit lees je volgende week.

Heb jij nog tips en trucs voor het starten in een nieuwe wereld, laat het weten in de comment sectie hier beneden. Koop Minecraft hier op de officiele site.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek