Mirage: Arcane Warfare Beta – For Honor’s Oosterse achterneef

mirage arcane warfare

Mirage: Arcane Warfare, ontwikkeld door Torn Banner Studios speelt ongeveer weg zoals For Honor en Chivalry, maar maakt geen gebruik van verschillende stances zoals we gewend zijn uit For Honor.

Chivalry: Medieval Warfare is de indirecte voorloper van deze game. Net als Mirage lijkt Chivalry ontzettend veel op For Honor, maar is het een iets simpeler. Dit simpelere zorgt er echter niet voor dat het makkelijker is, want het is even wennen geblazen aan de verschillende abilities als je For Honor of Chivalry gewend bent.

Ooit begonnen met Chivalry, omdat de game spot goedkoop was op Steam. Dit ging redelijk en vooral het spelen met pijl en boog vond ik erg fijn. In Mirage ga je ongeveer hetzelfde te werk als in Chivalry, alleen heb je meer verschillende soorten wapens en abilities tot je beschikking die zorgen voor een soort MOBA achtige game.

Je speelt redelijk korte gevechten in teams met verschillende soorten objectives. Tijdens deze gevechten heb je verschillende niveaus in de maps waar je gebruik van kunt maken om ongezien je tegenstanders te benaderen. Iedere personage werkt namelijk anders en heeft zijn of haar eigen speciale abilities en wapens. Zelfs per personage heb je keuze uit verschillende wapens en abilities die er voor zorgen dat je personages op verschillende manieren kunt spelen.

Mirage Arcane warfare

Ondanks de erg diverse personages zal je in bijna alle matches merken dat 80% van de spelers kiest voor dezelfde personage namelijk de Taurant. De Taurant maakt gebruik van krachtige aanvallen en een heavy weapon waardoor je vaak al na twee slagen iemand volledig hebt gesloopt. Het nadeel van de Taurant is dat hij heel sloom is. Zo heeft iedere class zijn eigen specialiteiten. Zo is de Vypress vrij snel en maakt ze gebruik van een dolk en een zwaard voor snelle aanvallen. Azar maakt gebruik van een staf die hij kan gebruiken voor zowel melee, als ranged aanvallen. De Alchemancer maakt uitsluitend gebruik van magische krachten en is daarmee heel handig op een afstandje, maar zo goed als dood in close-range combat.

Mirage gameplay

Ruwe start, maar goed op weg

Mirage: Arcane Warfare heeft een ruwe start gehad in de beta met weinig spelers en slechte verbindingen. Vaak waren er maar een handjevol servers beschikbaar met hoge ping en weinig spelers waardoor het niet heel fijn was om te spelen. De laatste tijd zijn er veel meer spelers en is de verbinding een stuk beter.

Customization

Een erg vermakelijke feature aan de game is de character customization. Net als bij vele andere games is het mogelijk om andere kledingstukken vrij te spelen voor je personages. Zodra je een match hebt gespeeld heb je kans om beloond te worden met verschillende soorten armour en wapens voor je personages.

Customization

Wil je zelf aan de slag gaan met deze game? Dan is er goed nieuws. De game is namelijk gratis te spelen dit weekend in een Open Beta tot 14 mei via Steam. Bekijk hier beneden de trailer:

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek