Na Mirror’s Edge ook Battlefield op het witte doek

bf3

Als we even terugspoelen naar mei, de maand waarin we nog volop aan de hype waren voor de nieuwe Mirror’s Edge. Opeens kwam het nieuws dat de franchise een eigen televisie serie zou krijgen. Als toevoeging hierop doen DICE en Electronic Arts er een schepje bovenop, want ook Battlefield krijgt zijn eigen televisie serie.

Hier hebben we al kunnen lezen dat Mirror’s Edge met een vrouwelijke hoofdrolspeelster op het witte doek gaat verschijnen in de vorm van een tv serie. Deze zal in de handen komen te liggen van EndemolShine Studios.

Dit is echter niet dezelfde studio die aan de slag zal gaan met de Battlefield serie. Dit zijn namelijk Paramount Television en Anonymous Content. Zij zullen Battlefield op een andere en verfrissende manier vertonen aan de fans.

De franchise loopt als een trein en blijft fans steeds maar verbazen jaren na het eerste deel die verschenen is in 2002. Ondertussen heeft de franchise al meer dan 60 miljoen verschillende spelers over de hele wereld. De games blijven over het algemeen vrij populair en dat valt dan ook weer te zien aan het aantal awards die de franchise in de wacht sleept. Maar nu is het tijd om iets anders te proberen.

“Paramount TV actively seeks smart content from all sectors that will resonate with audiences and translate to compelling programming,” zei Amy Powell, President, Paramount TV. “EA’s Battlefield has an incredibly dynamic narrative, coupled with a loyal fan base, which will allow us to bring this exciting and unique property to the small screen. We look forward to working with EA and Anonymous Content and thank Michael Sugar for his tenacity in bringing us this exciting project.”

Bovenstaande klopt, Battlefield heeft inderdaad een loyale fanbase met terugkerende spelers. Dit kan een goed, maar ook een slecht teken zijn voor de televisie serie. Als het niet genoeg Battlefield is *kuch* Hardline *kuch* zijn de loyale fans al snel ontevreden.

“Battlefield has a tremendous built-in, engaged fan base, making it a highly coveted piece of IP primed for long-form adaptation,” zei Michael Sugar, partner, Anonymous Content. “Together with EA and Paramount TV, we’ll develop the Battlefield TV series with the same commitment to robust storytelling that has made the game such a runaway success for nearly fifteen years.”

“Battlefield is one of the most loved properties among our players,” vertelde Patrick Söderlund, Executive Vice President, EA. “We are thrilled that Anonymous Content and Paramount TV will look to introduce fans to Battlefield through a new medium.”

We hebben al eerder gezien dat een verfilming van een game slecht kan aflopen (ook andersom). Wij zijn dan ook heel erg benieuwd hoe EA, DICE, Paramount TV en Anomymous Content dit gaan aanpakken. Laten we in ieder geval hopen dat het geen alledaagse oorlogsserie is die enkel op het succes van Battlefield en de titel kijkcijfers probeert binnen te slepen!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek