Nieuwe Assassin’s Creed en Far Cry wellicht uitgesteld naar 2018

Assassin's Creed

Ubisoft had al eerder bekend gemaakt dat het nieuwe deel van Assassin’s Creed nog niet in 2016 uit zou komen. Het bedrijf maakte duidelijk dat ze geen opvolgers meer wilde rushen, omdat het ten koste zou gaan van de kwaliteit. Er is nu echter bekend gemaakt dat de opvolger mogelijk nog langer uitgesteld wordt. Hierbij werd ook vermeld dat Far Cry een jaartje zal overslaan.

Het was goed nieuws toen Ubisoft vermeldde dat er geen nieuwe Assassin’s Creed in 2016 zou komen. Fans hadden meerdere malen geklaagd dat het jaarlijks uitbrengen van het spel de kwaliteit niet ten goede zou zijn. Vooropstaand was natuurlijk de enorme hoeveelheid van bugs in Unity. IGN meldde echter een aantal dagen geleden dat fans misschien wat langer zullen moeten wachten dan een jaar. Een medewerker van Ubisoft had aan IGN laten weten dat ze niet van plan zijn om een nieuw deel van zowel Assassin’s Creed als Far Cry uit te brengen in 2017, tenzij ze 100% tevreden zijn over de opvolger. Ze willen zo snel mogelijk een volledig spel op tafel hebben zodat een lange testperiode mogelijk is.

Goed of slecht nieuws?

Voor de echte Assassin’s Creed fan is het nieuws dat hun favoriete spel langer uitgesteld wordt geen goed nieuws. Hier staat wel tegenover dat de intentie die Ubisoft naar buiten laat komen goed is. Het bedrijf had er ook voor kunnen kiezen om een deel uit te brengen in 2016 of 2017 om de tijd te overbruggen. Er zijn al eerder geruchten rond gegaan dat Ubisoft deze tactiek gebruikt heeft. Uiteindelijk lijkt het dus goed nieuws voor de Assassin’s Creed fans dat Ubisoft de tijd gaat nemen om een goed product te leveren. Het betekent dat er een jaartje langer gewacht moet worden, maar als het goed is krijg je dan ook een waardige nieuwe Assassin’s Creed.

Far Cry

Het bericht van IGN meldde ook dat Ubisoft niet van plan is om een nieuwe Far Cry uit te brengen in 2017. Ook dit lijkt een goed idee van het bedrijf na de kritiek die geleverd was op het laatste deel Primal. Hier werd namelijk over gezegd dat het een kopie leek van de eerdere delen met een nieuw jasje. Het is nu te hopen dat zowel Assassin’s Creed en Far Cry met hun opvolgers vernieuwend zullen zijn. Met vernieuwing en een goed werkend spel zullen de fans van Ubisoft weer gelukkig zijn.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek