Titanfall 2 mogelijk niet laatste in de serie

Titanfall 2 niet laatste

Nu Titanfall 2 steeds dichterbij komt ( de release staat op 28 oktober) lijkt het duidelijk te zijn geworden dat de game niet de laatste in de serie zal worden. Er zouden geen plannen voor een trilogie zijn, maar de hoop is dat er na deel 2 meer aan de serie en de mobile games gewerkt kan worden. Er zouden veel goede gedachten rondzwerven bij Respawn. Het zou dan ook mooi zijn als deze tot leven kwamen in de games.

Oprichter en Respawn CEO Vince Zampella vertelde dat hij altijd hoopt iets moois te maken dat door vele generaties gekoesterd zal worden. Zampella hoopt dan ook dat er meer met de franchise gedaan kan worden (naast de mobile games). Volgens Zampella is de wereld van Titanfall namelijk erg geschikt voor uitbreiding. Er zouden nog veel mogelijkheden en gedachten verkend kunnen worden. De eerste Titanfall mobile game, Frontline, is een free to play card based game voor Ios en Android. De mobile game, die door Respawn in samenwerking met de mobile gaming gigant Nexon is gemaakt, komt dit jaar nog uit.

Titanfall 2 niet laatste

Zampella maakte ook duidelijk dat de eerste Titanfall game waarschijnlijk nooit op de Playstation 4 zal verschijnen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit door een exclusivity deal met Microsoft komt. De studio zou daarom gelimiteerd zijn in de mogelijkheden. Zampella merkt toch op dat Microsoft een goede partner is geweest en dat de eerste game zonder hun hulp waarschijnlijk niet had bestaan. Ondanks dat het mogelijk leek om de eerste game op de PS4 uit te krijgen gebeurde dit toch niet.

De eerste Titanfall game werd daarom alleen op de Xbox 360. Xbox One en de PC uitgebracht. Titanfall 2 zal op zowel de Xbox One, de PC en de PS4 beschikbaar zijn. De game krijgt geen early access doormiddel van EA/Origin access. Waarom Titanfall 2 niet onderdeel van dit programma is, is niet duidelijk.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek