Overwatch: mogelijke buffs en nerfs

Overwatch nerf buff

Blizzard heeft potentiële veranderingen aan Overwatch karakters besproken. Het zou gaan om McCree en D.Va. Enkele buffs en nerfs zouden worden toegepast met oog op de balans van de game. De flashbang gebruikende cowboy en roze mech fighter zouden sinds release goed in de gaten zijn gehouden. Concrete veranderingen zijn nog niet zeker maar verschillende dingen worden getest. 

Principle designer Geoff Goodman stelde in het forum van de game al voor dat McCree een verlaagde damage output zou kunnen krijgen. McCree zou door zijn flashbang move een grote rol spelen als optie voor snelle en behendige teams (deze zullen vooral uit Tracers en Genjis bestaan). De move zou handig zijn om gevaarlijke close range aanvallen te voorkomen. Hierbij wordt vooral gedacht aan de Death Blossom move van Reaper.

Overwatch nerf buff

Daarnaast stelde Goodman dat de flash/fan ability van McCree, een aanval die het toelaat om een tegenstander vast te zetten om vervolgens een hele clip te legen, een doelwit voor tweaks zal worden. Goodman merkte op dat het misschien te makkelijk is om damage te doen aan doelwitten met hogere health zoals Tanks en Barriers. Het team is uitvoerig beter om tweaks, nerfs en buffs intern te testen om te kijken hoe het loopt.

Voor D.Va werd opgemerkt dat zij een lagere damage heeft omdat ze erg mobiel en snel is. Daarom is ze moeilijk te verslaan. Ook D.va zal misschien wat veranderingen krijgen. Goodman beweerde dat deze tweaks haar damage output waarschijnlijk niet veel zullen verhogen. Op dit moment lijkt D.va veel op Winston, de super intelligente gorilla, omdat ze beide een lage damage output hebben maar heel erg mobiel en daarom een moeilijk doelwit.

Overwatch debuteerde groot en is de snelst verkopende Blizzard titel tot nu toe. De game kreeg een release op Xbox One, PS4 en PC.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek