MSI League of Legends Recap

MSILoL

Afgelopen weekend werd de groupsfase van de Mid Season Invitational(MSI) van League of Legends afgewerkt. Hierin namen de zes beste kampioenen van de Spring Split het tegen elkaar op.

SKT1 , Team WE, G2 Esports, TSM , Flash Wolves en GIGABYTE Marines streden in een format van best of one tegen elkaar. Over vier dagen verspreid speelde elk team 2 keer tegen elkaar. Al vroeg tijdens deze groepsfase werd al gauw duidelijk wie op dit moment het sterkste team heeft. SKT1 liet op een vrij dominante wijze zien waarom zij ook dit jaar weer tot de favorieten behoort. Met een 8-2 score door de groepsfase plaatsten zij zich al snel voor de eindronde. De als tweede geplaatste team is Team WE. Dit team uit China liet zien dat zij een geduchte tegenstander te zijn voor SKT1. Met een winst en een verlies tegen SKT1 bleven zij goed in balans en zou dit wel eens de finale kunnen zijn in de MSI.

Als derde plaatste onze Europese team G2 Esports. G2 speelde wat wisselvallige met her en der een uitstekende games. Maar toch kwamen ze niet echt goed uit de verf. Met een weliswaar spannende game tegen TSM plaatste zij zich als nog voor de halve finales. Nummer 4 en laatste team dat doorgaat naar de eindstrijd is Flash Wolves. Wat leek als een dramatische start voor hun door de eerste reeks wedstrijden te verliezen, kwamen zij ijzer sterk terug door SKT1 onder andere te verslaan.

Vrijdag a.s. om 8 uur s’avonds wordt de eerste halve finale gespeeld tussen SKT1 en Flash Wolves. In deze best of 5 strijden ze om de finale met als favoriet SKT1. Hoewel Flash Wolves in de groepsfase van SKT1 wonnen, denk ik toch dat SKT1 in deze serie aan langste eind gaat trekken.

Zaterdag a.s. wederom om 8 uur s’avonds neemt G2 Esports het op tegen Team WE. Ik hoop dat G2 eindelijk in deze strijd laat zien wat ze echt waard zijn en zich plaatsen voor de finale. Maar ik denk toch dat Team WE de betere team is en dat zij naar de finale gaan.

Zondag wordt de finale gespeeld en dat zal wederom plaats vinden om 8 uur s’avonds.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek