NA LCS playoffs spring split begint dit weekend

NALCS

Net als in de EU begint ook in NA de playoffs van de spring split. In de kwartfinales strijden de plaatsen 3 tot en met 6 om een plaats in de halve finale tegen de geplaatste nummers 1 en 2 Team Solo Mid en Cloud9.

Zaterdag 9 uur beginnen Phoenix 1(3) en Team Dignitas(6) aan hun best of 5. Phoenix 1 die redelijk goede groepsfase kent zal in deze best of 5 de favoriet zijn. Met de toevoeging van Ryu die overkwam van H2K hebben zij een sterke midlaner bij gekregen die in staat is om het team te carryen door de games. Samen met de goede synergie met Inori hun jungler en hun toplaner Zig zorgen zij voor de sterke basis voor hun overwinningen. Bij Team Dignitas hebben Lod als sterspeler rondlopen op de ADC positie. Enige kans die Team Dignitas heeft om te winnen schuilt achter de mogelijkheden dat Lod een sterke serie gaat spelen. Anders schat ik de kansen voor Team Dignitas niet hoog in. Met al dat in gedachte zal Phoenix 1 een relatief makkelijke serie hebben en zullen ze met 3-0 of 3-1 winnen van Team Dignitas.

Zondag 9 uur spelen CLG (4) en Flyquest(5) tegen elkaar. Dit belooft een leuke best of 5 te worden, waar een 3-2 overwinning voor een van de ploegen zal vallen. CLG speelt vrij steady in de groeps fase en hebben op elke lane wel een speler die eruit kan springen als carry voor het team. Darshan altijd de betrouwbare toplaner die zowel als tank en als carry kan spelen. Huhi op de midlane die steady zijn games speelt. Stixxay die altijd wel zorgt voor Quadrakill of zelfs een Pentakill en natuurlijk aphromoo een van de beste NA supports. Flyquest oftewel C9 Academy die begin van de split overkwam uit de challenger serie zijn een geduchte tegenstander. Met Balls in de toplane die altijd sterk is op een tank, Hai in de midlane die graag early kills maakt op zijn tegenstander en hun botlane die een prima synergie met elkaar hebben. Al met al lijkt dit wel een mooie affiche om zondag avond er lekker voor te gaan zitten.

LCS Youtube

NA LCS Twitch

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek