NA LCS: Summer Split Playoffs gaan van start

NA-LCS

Ook de NA LCS werkt naar de conclusie van de Summer Split season 2017. In de kwartfinales komende weekend staan Cloud9 tegenover Team Dignitas en Counter Logic Gaming tegenover Team Envy. Beide wedstrijden zullen van start gaan om 21.00.

NALCS

Cloud9 kende winst op de zwakkere teams, maar kon zich niet bewijzen tegen de top teams. Met verliezen tegen Team Solo Mid en Immortals, zien we toch dat deze ploeg in deze meta wat te kort komt. Maar ook mede door dat teams de sterke punt van Cloud9 , midlaner Jensen, continue aanpakken. Dit is het grote gevaar waar Cloud9 zaterdag voor moet oppassen. Zolang ze ervoor zorgen dat Jensen in de wedstrijd kan komen, kan Cloud9 zeker aanspraak maken op een plaats in de halve finale. Team Dignitas daarentegen kent een weder opstanding. Begin van het seizoen verloren ze onnodige wedstrijden maar ze kwamen goed terug om een plek in deze kwartfinale veilig te stellen. Deze kwartfinale kan alle kanten opgaan. Ik gok erop dat Cloud9 aan het langste einde zal trekken. Maar dan treffen zij Immortals in de halve finale. Of ze die dan aan kunnen? We gaan het zien.

Zondag spelen Counter Logic Gaming tegen Team Envy voor de andere kwartfinale. Ook deze pot zijn de teams zeer aan elkaar gewaagd. Team Envy speelden het seizoen vrij consequent, met her een der een verliespartij. Deze waren over algemeen tegen de topteams uit NA en we kunnen eigenlijk Team Envy zien als best of the rest. Counter Logic Gaming daarentegen behoort al jaren tot de topteams. Met slechts vier verliespartijen starten zij als nummer 3 uit de groep aan deze kwartfinale. Met een vrij solide team zullen zij zeker een gooi gaan maken richting de halve finale. Ik hoop dat Counter Logic Gaming naar de halve finale gaat, dit omdat ze dan hun oude rivalen Team Solo Mid gaan treffen in deze best of five serie.

Beide wedstrijden zijn vanaf 21.00 te zien op twitch en youtube.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek